Людство ошелешили новими результатами дослідження космосу. Виявлено галактику, що отримала позначення DLA0817g. Вона - найбільш віддалена від нас з обертовим диском, що коли-небудь спостерігалося.

Галактика, фото - телеграм-канал "Очевидні речі"
Галактика, фото - телеграм-канал "Очевидні речі"

Галактика формує зірки в 10 разів швидше, ніж Чумацький Шлях, і вже досягла маси в 70 мільярдів сонячних, а швидкість її обертання порівнянна зі швидкістю обертання нашої галактики і становить 272 кілометра в секунду.

Відкриття DLA0817g ставить під сумнів вірність багатьох моделей формування галактик, які передбачають, що в цей період еволюції космосу масивні структури росли завдяки безлічі злиття менших галактик і гарячих скупчень газу.

Галактика, фото: NASA/ESA/the Hubble Heritage (STScI/AURA)-ESA/Hubble Collaboration/Evans A.
Галактика, фото: NASA/ESA/the Hubble Heritage (STScI/AURA)-ESA/Hubble Collaboration/Evans A.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Той факт, що астрономи виявили DLA0817g, коли Всесвіту було всього десять відсотків від її нинішнього віку, вказує на існування інших процесів росту в ті часи, зокрема, в ході постійного нарощування холодного газу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, величезний шматок льоду, розміром з цілу країну, запустив процес "самоліквідації".

Як повідомляв портал Знай.uа, у NASA показали процес танення льодовиків за останніх 16 років, катастрофа світового масштабу.

Також портал Знай.uа писав, що глобальне потепління повністю виконає сучасний світ – кліматологи дали прогноз на 2100 рік.