Багато птахів можуть похвалитися особливо "вертлявістю" шиї, яка дозволяє отримувати фактично повну панораму місцевості без особливих рухів. Особливо у цій здатності відрізняються сови - хижаки, чия шия крутиться аж на 270 градусів. Звичайним людям неможливо досягнути таких висот, однак одному чоловіку пощастило мати майже аналогічні здібності - його шия могла зробити поворот аж на 180 градусів, за що його й прозвали людиною-совою.

Цією людиною був Мартін Лаурелло, німець, який переїхав до США у 1921 році. Його, як і низку інших європейців з унікальними біологічними рисами, вибрали для виступів у побічних шоу мандрівних цирків. Він виступав з такими групами, як "Хочете вірте, хочете ні» Ріплі, шоу братів Рінглінг і знаменитими Барнум і Бейлі, а взимку працював у нью-йоркському Музеї Х'юберта. Він також дресував тварин і навчав їх акробатичних трюків.

Сучасники стверджують, що таких здібностей Лаурелло досяг не лише завдяки вродженій ваді, але й наполегливим тренуванням. Чоловіку було дещо складно дихати з повернутою шиєю, але він міг демонстративно курити і пити у цій позі.

Про особисте життя Лорелла відомо не так багато. Існують плітки, що він мав нацистські погляди - однак, це малоймовірно, оскільки німець покинув батьківщину ще у 1921 році. Також Лорелло був одруженим - про це ми знаємо завдяки заяві його дружини до поліції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Інтернет підкорив пес з двома носами.

Як повідомляв портал Знай.ua, Мережу підкорила сова, яка катається на співаючому коні.

Також Знай.ua писав, Як сова змусила людей полювати на мишей: відео.