Імператрицю Катерину II вважають однією з найзагадковіших особистостей на російському троні. Особливе місце в її житті займала любовна лінія.

Імператрицю вважали развратницей і відомо, що у неї було близько двох сотень кавалерів. Їх прийнято ділити на "визнаних" і таємних. За однією з версій всього у правительки було від 200 до 300 коханців.

Більшість її фаворитів були набагато молодший за неї. Однак бували й винятки. Один з романів Катерина II крутила ще за життя Петра III з Сергієм Салтиковим, який був її старше.

Харизматичного Салтикова відлучили від двору, коли стало відомо про вагітність Катерини.

Катерина II, картина
Катерина II, картина

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

найдовшим романом у 12 років в її житті стали відносини з сином новгородського губернатора Григорія Орлова. Від нього майбутня імператриця народила в 1762 році сина Олексія. Хлопчику дали прізвище Бобринський і віддали на виховання гардеробмейстеру Катерини.

У питаннях романтичних відносин імператриця відрізнялася деякою схильністю до імпульсивних рішень. Наприклад, задумавши звільнитися від надокучливої своєю ревністю Завадовського, Катерина наблизила до себе красеня-гусара Насіння Зорича.

Також у імператриці був у фаворитах ад'ютант Іван Римський-Корсаков, який був молодший за неї на 25 років. Однак він змінив Катерині, її терпець урвався і його відіслали до Москви.

Імператрицю дуже засмутило зрада коханця і за наступні 17 років роль тимчасових коханців і офіційних фаворитів з різним успіхом грали близько 12 чоловіків. Майже всі вони були ад'ютанти Потьомкіна. Крім одного – який згодом став учасником змови проти Павла I.

При цьому у Катерини на місце коханців був строгий відбір. "Вступні випробування" для них проводили фрейліни Катерини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мама Неймара важко переживає розрив зі своїм молодим бісексуальною коханцем.

Як повідомляв Знай. ua, Семенович зізналася про "подвиги" молодості і коханців-мільярдерів.

Також Знай. ua писав, що бабуся принца Чарльза переплюнула Матір Терезу, за що королівську особу визнали праведницею.