Вчені знайшли викопні рештки тварини, яка жила колись в один час з динозаврами. Найдивовижніше, що даний вид зберігся до сьогоднішніх днів – це таргани.
Ці комахи з'явилися вперше ще 300 млн років тому і жили в темних і вологих печерах, в яких найкраще адаптувалися до умов навколишнього середовища.

таргани, фото Pxhere
таргани, фото Pxhere

У М'янмі знайшли пару скам'янілих печерних тарганів у бурштині, вік яких близько 99 млн років. Це доводить, що таргани не тільки жили в часи динозаврів, але і пережили льодовикові періоди, глобальне потепління, вимирання цілих видів, а також падіння астероїдів.

Раніше передбачалося, що печерні таргани виникли 65 млн років тому в часи кайнозойської ери. Але знахідка в бурштині все змінила. Генетичний аналіз показав, що дана пара особин дійсно є ровесниками динозаврів.

таргани, фото Pxhere
таргани, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Нагадаємо, вчені з'ясували, що 70 млн років тому день тривав на півгодини менше.

Як повідомляв портал Знай.uа, археологи знайшли залишки динозавра віком близько 75 млн років скупчення клітин, в яких може міститися ДНК древніх істот.

Також портал Знай.uа писав, що бурштин навіки скував лапку стародавньої тварини, яка ходила землею мільйони років тому.