Археологи знайшли поховання воєначальника з колісницею віком 2500 років. В італійському місті Коринальдо дослідники виявили поховання члена аристократичної еліти піценів.

Згідно з повідомленням Кембриджського університету, поховання містило в собі багаті похоронні предмети. Серед знайденого у могилі воєначальника були близько сотні керамічних судин, колісниця на залізних колесах, залізні прути і бронзовий шолом.

Римські колісниці, ілюстрація: pokazuha.ru
Римські колісниці, ілюстрація: pokazuha.ru

Археологи припускають, що гробниця могла належати воєначальникові піценів. На це вказують виявлены у похованні колісниця і зброя. Зазначається, що останки похованого у ній не збереглися. Дослідники також виявили гробниці епохи Римської імперії.

Варто зауважити, що піцени є народом італійської групи, який населяв центральну і північно-східну Італію до виникнення Риму.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Римські воїни, ілюстрація: warhead.su
Римські воїни, ілюстрація: warhead.su

Нагадаємо, раніше ДНК древніх африканців відкрила очі на походження людей, такого ніхто не чекав

Як повідомляв портал "Знай.ua", таємницю Бермудського трикутника розкрито: знайшли корабель, який пропав 100 років тому

Також "Знай.ua" писав, сліди "загубленого світу" море викинуло просто під ноги, про що свідчать давні артефакти