Сім років тому двоє фізиків університету Меріленда отримали анонімну посилку з незвичним вмістом, передає FaceNews.

У посилці був кубик урану розміром 5 сантиметрів та масою 2.2 кілограми та записка, в якій було сказано, що цей уран — з реактора, який намагався побудувати Гітлер, а надіслав його вченим у подарунок такий собі Ніннінгер.

історія смерті Адольфа Гітлера
історія смерті Адольфа Гітлера

Під час досліджень в архівах виявили велику кількість документів щодо німецього проекту ядерної зброї, з яких випливає, що подібні кубики в реакторах дійсно використовувались дослідницькими групами, які працювали над цим проектом.

Усього в нацистській Німеччині над проектом ядерної бомби працювали три дослідницькі групи, між якими не було єдності, на відміну від їхніх американських колег. Це призвело до формування великого чорного ринку уранових кубиків, які неодноразово намагались продати американцям. Останні зазвичай відмовлялись і більшість кубиків, зрештою, ймовірно опинилась на території СРСР.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Але деякі кубики, все ж, перетнули Атлантику, при чому опинялись навіть у приватних осіб. Одним з таких людей був чоловік, якого звали Роберт Ніннінгер, який займався закупівлею урану для Манхеттенського проекту. Він згодом подарував кубик своєму другу, а той — передав його у Мерілендський університет.

Нагадуємо, що нещодавно розвідник Олексій Ботян розповів про те, як зірвав плани Гітлера підірвати польське місто Краків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", представників спецназу РФ виявили в Норвегії.

Також "Знай.ua" писав, що анексований Росією Крим повернеться до України після падіння режиму президента Володимира Путіна так само, як країни Балтії стали самостійними після краху СРСР.