У місті Уака ель-Торо, Перу, археологи виявили стародавній храм шанувальників воді. Цей храм є єдиною мегалітичною (споруда з величезних брил каменю, - ред.) знахідкою в регіоні Ламбайек.

Розкопки, Andina
Розкопки, Andina

Археологи, які займалися розкопками, припускають, що храм побудували на місці злиття двох річок, і місцеві жителі проводили в ньому ритуали приблизно до 300 року нашої ери.

Розкопки, Andina
Розкопки, Andina

Храм складався з гігантських кам'яних блоків, на яких зображені петрогліфи. У передній частині храму археологи виявили спеціальний вівтар з ямками, в які збирали дощову воду. Такий ритуал є типовими для культу родючості.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Розкопки, Andina
Розкопки, Andina

В ширину храм дорівнює довжині 40 метрів, в довжину - 56 метрів. Периметр будівлі оточений великими каменями. Археологи повідомляють, що будували храм в три етапи. Найстарішу частину побудували примітивно, далі використовували каміння, а величезні камені з'явилися на третьому етапі будівництва. Камені для будівництва привозили здалеку.

У храмі археологи знайшли 21 поховання. Як встановили дослідники, одне з них відноситься до культури чавина, і йому понад 2000 років. Решта 20 поховань відносяться до більш пізньої культури інків чіму - в них археологи знайшли судини, куди збирали дари. Також в могилах знайшлися ножі та мідні кільця.

Неподалік від розкопок археологи знайшли могилу священика, який належав до культури Мочика. Біля нього знайшли останки двох молодих жінок, молодої людини і охоронця без ноги - згідно з повір'ям, так він ніколи не зможе покинути свій пост.

Розкопки, Andina
Розкопки, Andina

Нагадаємо, раніше 1800 років у землі: дослідники виявили унікальний артефакт, такого ви ще не бачили.

Також Знай.uа писав, що у Києві знайшли щонайменше сотню "подарунків" з Другої світової: "знесло б" півстолиці.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що археологи сторопіли від 2000-річної знахідки: вражаючі кадри.