Учені з'ясували, звідки походить людство і знайшли його праматір.

Так, у новому дослідженні, опублікованому в журналі Nature, вчені проаналізували мітохондріальну ДНК від понад 1200 осіб з безлічі груп населення Африки. Вони прийшли до висновку, що сучасні люди з'явилися у Ботсвані, на південь від річки Замбезі близько 200 000 років тому. Вчені стверджують, що предки сучасних людей мігрували з Африки, а не розвивалися в різних частинах світу одночасно.

Дослідження доводить, що кожна людина, що нині живе на цій землі, походить від жінки, яка жила на території сучасної Ботсвани близько 200 000 років тому. Вона походила з області Макгадікгаді-Окаванго у дельти Окаванго.

Нагадаємо, дослідники з США створили новий тип літій-іонних акумуляторів, які дозволять заряджати електромобілі за 10 і менше хвилин.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, над людством нависла фатальна небезпека, мільярди людей під загрозою.

Також портал Знай.ua писав, астронавтка показала, як виглядає схід місяця на світанку сонця, вражаючий кадр.