Археологи Ізраїлю стверджують, що знайшли стародавнє місто Еммаус, в якому відповідно до Євангелії від Луки, апостоли бачили воскреслого Ісуса Христа. Адже, як згідно з біблійною історією, саме в поселенні Еммаус з'явився Ісус Христос після розп'яття. Там його бачили двоє учнів, пише “Хвиля”

Як відзначається, існування міста Еммаус довгий час було предметом суперечок та мало кілька версій його розташування. Всього вчені називають 8 археологічних пам'яток, які міг відвідати воскреслий Ісус Христос.

Археологи довгі роки ведуть розкопки в поселенні Кір'ят-Єарім. У документі, який буде опублікований в серії «Нові дослідження в археології Єрусалиму і його регіону», вчені пишуть, що це поселення як раз і є біблійним містом Еммаус

Є кілька причин вважати, що Кір'ят-Єарім - це стародавнє місто Еммаус. Наприклад, в Євангелії від Луки написано, що Еммаус розташований «в 60 стадіях» від Єрусалима (13 кілометрах). Саме таку відстань відділяє від Кір'ят-Єарім від столиці Ізраїлю.

Під час розкопок в Кирьят-Йеаріме знайдені зміцнення, відремонтовані в першій половині II століття до н.е. Вони належали імперії Селевкідів, яка контролювала безліч міст, в тому числі Еммаус.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Знайдені в Кирьят-Йеаріме керамічні вироби дозволяють припустити, що люди жили там за часів Ісуса Христа. Це наштовхує на думку, що там міг бути місто, в якому і бачили Христа після воскресіння.

Хоча фахівці з вивчення Біблії в цілому згодні з реальним існуванням Ісуса, йде багато дискусій з приводу того, які біблійні історії відбувалися в реальності. Тому історія появи Христа в місті Еммаус під сумнівом фахівців.

Вчені продовжують досліджувати знайдені залишки міста і, якщо вони доведуть, що вони належать Еммаус, то приводів говорити, що Біблія надійний історичне джерело стане ще більше. А Кір'ят-Єарім, ймовірно, стане місцем паломництва для християн.

Нагадаємо, на Львівщині знайшли сліди стародавньої цивілізації, ось чим займалися наші предки.

Як повідомляв Знай. ua, під Одесою знайшли унікальний "торговий центр", археологи не вірять власним очам.

Також Знай. ua писав, що вчені знайшли загадкові останки, це змінить всю історію України.