Стало відомо, що археологи виявили на Еквадорі фрагменти глечиків. Знахідка належить раніше не відомій культурі і їй приблизно 6,5 тисяч років, повідомляє Newsweek.

Також варто відзначити, що міжнародна команда археологів вважає, що знахідка дає новий погляд на походження технології гончарства. Ці розкопки ведуться з 2015 року в Реал Альто на Тихоокеанському узбережжі.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Більше 40 фрагментів були знайдені на глибині 70-100 сантиметрів. Радіовуглецевий аналіз показав, що вони були виготовлені в період між 4640 і 4460 роком до нашої ери. Експерти кажуть, що це дуже інтригує, так як в цей же час існувала культура Вальдівія (найстаріша культура на Американських континентах). Нові знахідки подібні тим, які були виявлені в Реал Альто в 1970-1980-х роках. Однак, незважаючи на деякі подібності з керамікою Вальдівії, вони також містять відмінності. Ця знахідка відноситься до іншої цивілізації, яка освоїла гончарство приблизно в той же час.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Масове поширення гончарства було технологічним проривом, пов'язаним з багатьма аспектами людського життя і рівнем економічного розвитку в різних частинах планети. Керамічний посуд різних культур, яка з'явилася в один і той же час, підтверджує, що наші предки еволюціонували в умовах культурного різноманіття. Цікаво, що незважаючи на різні вектори людського розвитку в технологічному сенсі ми всі рухалися в одному і тому ж напрямку", - поділився керівник експедиції Олександр Попов.

Нагадаємо, що археологи натрапили на найдавніший в історії храм.

Як повідомляв портал Знай.ua, 10-річний хлопчик відкопав 11 яєць динозаврів.

Також портал Знай.ua писав, що на Житомирщині знайшли сотні тіл закатованих жінок і дітей.