На узбіччі в графстві Ессекс було знайдено королівське поховання. Археологи назвали його одним із найбільш значних археологічних знахідок з усіх, які коли-небудь були зроблені в Англії. Назва Ессекс походить від східносаксонських сімей, які правили цією територією.

Місце, в якому виявили гробницю

Могила розташовувалася в незвичайному місці – між пабом і супермаркетом Aldi. Поховання датується 580-605 роками нашої ери. Вчені вважають, що воно є похоронною камерою брата англосаксонського короля Себерта. Вони назвали її британським еквівалентом гробниці Тутанхамона. І все через ідеальне збереження та наукову значущість.

Гробниця Тутанхамона

Археологи виявили місце поховання в 2003 році перед тим, як відбулося розширення дороги. На розкопки камери і вивчення артефактів пішло 15 років.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Зображення гробниці

Вчені знайшли в похованні 40 різних предметів, що належать принцу Ессекса. Вчені в захваті від цього періоду в історії Англії, коли в різних частинах країни з'являються англосаксонські королівства з окремими королівськими прізвищами.

Золоті монети, знайдені в похованні

Крім фрагментів зубної емалі, в камері від принца, який, як вважають, був похований саме там, нічого не було. Результати аналізу показали, що він був старший шести років. Пряжка для взуття, золота пряжка для ременя, і 2 хрестика з золотої фольги, які, ймовірно, були покладені на очі, свідчать про те, що він був підлітком або чоловіком зі зростом приблизно 175 сантиметрів.

Золоту прикрасу з гробниці

В камері також знаходилися частини ліри, струнного музичного інструмента, і дерев'яна коробка з розписом, вік якої сягає 1400 років. У коробці зберігалися прикраси з зображенням риб'ячої луски і сходів.

Фрагмент дерев'яної коробки

Золота пряжка

Прапор східного Середземномор'я з місця християнського паломництва, золота пряжка, спис, щит і меч – яскраві докази того, що похований чоловік належав до королівської сім'ї, яка отримувала досить дорогі презенти з інших країн.

Артефакти, знайдені в гробниці

11 травня 2019 року через 15 років після виявлення поховання деякі артефакти, знайдені в похованні, нарешті будуть показані на виставці в Центральному музеї в Саутенде.

Нагадаємо, загадкові саркофаги на ніжках: стародавня гробниця відкрила 4000-річну таємницю.

"Знай.uа" писав, археологи натрапили на страшну могилу вагітної жінки.

Читайте також: археологи виявили гробницю таємничого єгипетського жерця, в якій знаходилися поховальні маски, ритуальні статуетки і кольорові малюнки.