На днях українські дослідники показали знімки стародавньої посудини зі свастикою. Фотографії опублікував Інститут археології НАН України на Facebook.

Відомо, що стародавню посудину знайшли в селі Вільна Україна Каховського району Херсонської області.

"Посудина, згідно з автором розкопок – зрубної культури з циклічною композицією з використанням свастичного орнаменту II тис. до н. е. Розкопки А. Н. Лєскова, 1971 рік", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Найстаріші археологічні артефакти із зображенням свастики датуються приблизно 10-15 тисячоліттям до н. е.

При археологічних розкопках Свастичну символіку найчастіше знаходили на різних деталях архітектури, зброї, одягу, хатнього начиння багатьох народів Євразії.

У багатьох людей, в даний час, Свастика асоціюється з Фашизмом і Адольфом Гітлером. Ця думка вдовбалося в голови людей останні 70 років.

Навколо цього древнього символу накопичилося стільки легенд і домислів, що ми вирішили більш детально розповісти про цей найдавніший солярний культовий свастичний символ.

Свастичний символ являє собою хрест із загнутими кінцями, спрямованими за або проти годинникової стрілки.

Свастична символіка повсюдно зустрічається в орнаментиці як знак Світла, Сонця, Життя.

Свастична символіка була Обереговою майже у всіх народів на території Європи і Азії: у слов'ян, німців, поморів, скалвів, куршей, скіфів, сарматів, мордви, удмуртів, башкирів, чувашів, індусів, ісландців, шотландців і багатьох інших народів.

Нагадаємо, дивовижну знахідку вдалося зробити на Львівщині у церкві Святої Параскеви, що в Буську. Виявили найдавніший бронзовий нагрудний крест-складень. Відомо також, що він належав священику, а храм на цьому місці стояв з XII століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", екстремали повернули Україні давно втрачену цінність. Купці на цьому місці побудували будинки, але так і не наважились зруйнувати підвальні приміщення.

Також "Знай.uа" писав, в українських катакомбах натрапили на старовинну підземну кімнату. Відомо, що дані катакомби були закритими ще в 50 роках, вхід до них засипали екскаватором.