В муміях єгиптян, померлих у часи ХХІ династії, дослідники виявили сліди наркотичних речовин: кокаїну, тютюну і гашишу. Ці наркотики отримують з рослин, які в дикому вигляді ростуть тільки на території Американського континенту.

Невже в доісторичний час єгиптяни контактували з індіанцями?

Відомо, що відкриття Нового Світу стався в 1492 році, саме тоді в Європі з'явилися картопля, тютюн та інші рослини. У різних скандинавських народів є свої версії щодо цієї події. Так, нібито вперше американський континент відкрили вікінги.

Знайдені мумії належали не тільки представникам єгипетської знаті, але і звичайним людям. Виходить, що задовго до відкриття Колумбом Америки жителі Єгипту застосовували кокаїн і тютюн.

Швидше за все вони використовувалися в якості знеболюючих засобів, адже стародавні єгиптяни були відмінними фармацевтами свого часу. Вони застосовували безліч різних препаратів рослинного та мінерального походження для лікування хвороб та полегшення симптомів.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Імовірно тютюн застосовували при муміфікації і обкурюванні приміщень, так як він володіє дезінфікуючими властивостями.

Легенда про співпрацю єгиптян з індіанцями офіційно поки нічим не підтверджена. За словами вчених, нікотин був виявлений також в тілах людей, які проживають тисячі років тому на території сучасної Європи.

І якщо присутність тютюну і гашишу з великою натяжкою вдається пояснити тим, що схожі речовини можна добути і рослин Старого Світу, то питання з кокаїном, залишається відкритим. Цілком можливо, що єгиптяни вживали беладону. Ця рослина містить ті ж алкалоїди, що і кока.

Цілком можливо, що незабаром вченим вдасться розкрити нові факти, що підтверджують зв'язок єгипетської та індійської культур. Але і тієї частині, що вже виявлена, цілком достатньо для того, щоб переосмислити історію Стародавнього світу.

Нагадаємо, вчені розкрили секрет давніх єгиптянок. Канадські дослідники з університету Альберта вивчили останки жінки, яка більше 4000 років тому жила в Стародавньому Єгипті, в результаті чого зробили несподіване відкриття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", археологи натрапили на страшну могилу вагітної жінки.

Також "Знай.uа" писав, група археологів з Єгипту та Італії під час розкопок на півдні Єгипту близько міста Асуан виявила давню гробницу.