В штаті Меріленд, США, показали унікальний лист Адольфа Гітлера, який той відправив генералу-фельдмаршалу Шернеру. Телеграма була виставлена на аукціоні Alexander Historical Auctions у США. Цей історичний документ збираються продати, очікувана вартість лота 60-80 тисяч доларів.

Торги відбудуться 30 квітня і 1 травня. До телеграмі також додають лист Шернера Гітлеру із закликом покинути обложений Берлін.

Так відомо, що 24 квітня 1945-го Гітлер відповів на заклик Шернера:

"Я залишуся в Берліні, щоб з гідністю прийняти участь у вирішальній битві за Німеччину і показати хороший приклад всім іншим. Вірю, що таким чином сослужу Німеччини кращу службу".

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

24 квітня 1945-го Гітлер відмовився залишати Берлін. Ця телеграма вважається єдиним підтвердженням того, що Гітлер вирішив залишитися в Берліні до кінця.

Як зазначив президент аукціонного дому Білл Панагопулос, по суті, це передсмертна записка фюрера. Документ унікальний. Через 2 дні після відправлення телеграми Гітлеру випала остання можливість полетіти зі столиці Третього рейху, однак фюрер відмовився.

"Ймовірно, він сподівався, що Шернер якимось чином просунеться з Чехословаччини на північ і звільнить Берлін. Але я впевнений, вони обидва знали, що це неможливо", - пояснив Панагопулос.

Відомо, що радянські війська повністю оточили Берлін 25 квітня 1945-го. В битві за Берлін взяли участь близько 3,5 млн чоловік, 52 тис. гармат, 7750 танків і 11 тис. літаків.

30 квітня 1945 року Гітлер і його дружина Єва Браун вчинили самогубство в бункері в Берліні. Їх тіла спалили, останки пізніше кремували і кинули в річку Бидериц. Однак існують припущення, що Гітлер насправді втік до Південної Америки.

Генетичний аналіз останків був у ті часи неможливий, труп фюрера впізнали запо збереженою щелепою, яка відповідала його стоматологічній карті.

Нагадаємо, у Адольфа Гітлера було близько десятка польових ставок "Вервольф". Одна з них розміщувалася під Вінницею, у лісовому масиві селища Стрижавка.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фюрер протягом 10 років будував неприступне укриття, яке прозвали Regenwurmlager,Табір дощового хробака.

Також "Знай.uа" писав, ЦРУ розсекретила таємні документи, які проливають світло на деякі моменти особистого життя одіозного диктатора Адольфа Гітлера.