Великий драматург Англії епохи Ренесансу, національний поет, який отримав світове визнання, Вільям Шекспір з'явився на світ у містечку Стратфорді, яке знаходиться на північ від Лондона. Будучи вже у зрілому віці письменник переїжджає до столиці. Про його подальше життя в Лондоні історики будують багато здогадок.

Так, наприклад, історику Джеффрі Маршу вдалося зовсім недавно дізнатися точне місце в Лондоні, де жив Вільям Шекспір, коли писав п'єсу "Ромео і Джульєтта". Про це повідомляє ВВС.

Як запевняє дослідник, він отримав докази того, що Шекспір жив у районі будинку 35 у провулку Грейт Сент-Хеленс, що з'єднує Бішопсгейт, тобто центральну вулицю Сіті, і маленьку церкву Святої Олени.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Через кілька років після переїзду зі Стратфорда в Лондон він став жити в одному з найбагатших районів міста поряд з могутніми громадськими діячами, заможними іноземними торговцями, світськими лікарями та поціновувачами музики", — сказав Марш.

Автор розслідування пояснив, що життя серед громадських діячів, заможних іноземних торговців і цінителів музики вплинуло на драматурга.

Сусідами Шекспіра, зокрема, могли бути лікарі Едвард Джорден і Пітер Тернер. Останній успадкував багату бібліотеку, і Шекспір, імовірно, часто заходив туди. Доктор Джорден міг багато розповісти Шекспіру про Італію, адже він довгий час навчався в італійському місті Падуя.

За його словами, знання про те, де саме жив Шекспір, дає глибоке розуміння джерел його наснаги в роботі та житті.

До речі, раніше вважалося, що англійський драматург в період 1597–1598 років проживав в районі нинішнього залізничного вокзалу Ліверпуль-стріт, який знаходиться в діловому кварталі Сіті, тобто в історичній частині міста.

Марш почав пошуки після того, як у 2008 році в колишньому індустріальному районі Шордіч археологи знайшли стародавній театр, в якому працював Шекспір. Історику стало цікаво, де жив драматург, поки театр успішно ставив його п'єси.

Зазначимо, Вільям Шекспір - один з небагатьох авторів, про якого відомості збиралися буквально по крихтах. Залишилося дуже мало прямих свідчень про його життя.

В основному всі відомості про Вільяма Шекспіра витягували з другорядних джерел, таких як висловлювання сучасників або адміністративні записи. Тому про сім років після народження його двійні і до перших згадок про його роботу в Лондоні, дослідники будують лише припущення.

Нагадаємо, 717 років тому Ромео одружився на Джульєті. 11 березня День таємних заручин двох люблячих сердець Ромео і Джульєтти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", перший вірш в історії людства написала принцеса.

Також "Знай.uа" писав, знайдено невідоме рукописне зібрання віршів сучасника Шекспіра.