Вчені виявили останки чотириногого кита віком 42.6 мільйонів років в прибережній пустелі на півдні Перу.

Останки такого земноводного вперше були знайдені в Південній півкулі. Фахівці вважають, що стародавні кити могли з легкістю перепливати Південну Атлантику вже на ранніх стадіях розвитку. Можливо, вони мігрували із Західної Африки, де раніше знайшли схожі скам'янілості.

Новий вид був названий Peregocetus pacificus - мандрівний кит, якому вдалося досягти Тихого океану.

Команду найбільше потішила можливість вивчити задні і передні кінцівки викопного. На кінчиках пальців і лап вчені побачили мініатюрні копита. Їх наявність, а також морфологія кісток свідчать про те, що дані істоти чудово просуваються і по суші.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Разом з цим анатомічні особливості задніх лап, включаючи довгі, можливо, перетинчасті відростки свідчать про те, що кит ніяк не може бути хорошим плавцем.

Довжина тіла тварини, разом з хвостом доходила до 4 метрів. Вивчивши анатомічні деталі скелета, вони зробили висновок про те, що ми могли непогано управляти тілом.

Хвостові хребці Peregocetus pacificus схожі на ті, що мають сучасні видри. Це говорить про те, що хвіст відігравав важливу роль під час плавання.

Вони також вважають, що поверхневі течії допомогли китам переплисти Південну Атлантику. Подорож не було не такою довгою, як здається. У той час між Південною Америкою і Африкою стан був приблизно в 2 рази меншим, ніж сьогодні.

Нагадаємо, вчені провели божевільний експеримент з динозаврами

Як повідомляв портал Знай.ua, японські вчені спробували воскресити мамонтів, і ось що вийшло

Також Знай.ua писав про те, що дослідники відкрили новий вид ящурів, які є потомками динозаврів

Нагадаємо про найбільш незвичайних динозаврів нашої планети, про які мало хто чув

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли дивного монстра в обладунках

Також Знай.uа" писав, 10 древніх істот, які все ще існують