У 1965 році аргентинський підприємець, етнолог і колекціонер таємничих фактів Януш Хуан Моріц здійснив неймовірне відкриття. Він знайшов прадавню розгалужену систему підземних комунікацій.

Таємничі підземні дороги, що простягнулися на тисячі кілометрів, за словами дослідника, проходили, крім Аргентини, також під територією Перу і Еквадору.

При цьому стіни були гладкими і відполірованими, а стелі — плоскими і рівними, наче покритий глазур'ю. Тунелі вели до великих підземних залів. Навіть у наш час не існує подібних унікальних технологій будівництва під землею.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Так Моріц заявив, що в одному з таких залів виявив щось на зразок бібліотеки, де перебували, двадцятікілограмові книги з тонких металевих листів розміром 96×48 сантиметрів. Дивно те, що на кожній такій сторінці були вигравірувані невідомі дослідникам знаки.

Вчені назвали ці пластини плакетки. Як припустив Хуан Моріц і його колеги, такі як Стенлі Хол, Петроніо Харамільйо і всесвітньо відомий Еріх фон Денікен, це бібліотека зниклої древньої цивілізації.

Існують і інші версії, згідно з якими, в металевих книгах записані історичні пророцтва інків або навіть знання інопланетян, які колись прилітали на Землю.

У центрі бібліотеки встановлено дещо, що нагадує стіл і стільці, але матеріал, з якого вони зроблені, нікому не відомий.

Це не камінь, не дерево і не метал. Однак дуже схоже на кераміку або сучасні композиційні матеріали. Такі композити, особливо стійкі до високих температур і володіють великою міцністю, застосовуються, наприклад, в авіації і космонавтиці. Але бібліотека стародавня!

Також було виявлено велику кількість фігурок тварин, зроблених із золота: слони, крокодили, мавпи, бізони, ягуари. Всі вони стояли вздовж стін залів і проходів.

На підлогах тунелів було знайдено багато цікавих малюнків. На одному з таких зображений чоловік, що ширяє над планетою.

Знайдені артефакти доводять, що до нинішньої ери космонавтики люди знали про сферичну форму Землі.

У іншої підлогової фігури — прямокутне тіло і кругла голова. Ця дивна істота стоїть на кулі-глобусі і тримає в руках Місяць і Сонце.

Знайдена також фігура, яку називають пілотом. На голові його — шолом з навушниками, на руках — рукавички. До його костюма, що нагадує скафандр, прикріплені кільце і дроти.

Ще одна неймовірна знахідка із золота нагадувала модель надзвукового пасажирського лайнера Конкорд. Один такий артефакт був відправлений у музей колумбійської столиці Боготи, а інший залишився під землею.

Фахівці, які розбираються в авіаційній техніці припустили, що це дійсно модель повітряного судна. Вражають його геометрично правильні крила і високий вертикальний кіль.

Фігурка літака зроблена з чистого золота, що теж дуже загадково. Адже у природі як такого чистого золота не зустрічається.

З вищепереліченого можна зробити висновок, що недарма дослідники часом схильні говорити про те, що це плід позаземних технологій прибульців.

Еріх фон Денікен, відомий швейцарський дослідник, поділився на сторінках бестселера "Золото богів" своїми враженнями про тунелі:

Безперечно, мова йде не про природні утворення: підземні коридори йдуть суворо під прямим кутом, вони — то широкі, то вузькі, але стіни всюди гладенькі, ніби відшліфовані. Стелі ідеально рівні і ніби покриті лаком.

Януш Хуан Моріц помер у 1991 році. Він завжди щось недоговорював про таємничі підземелля. Ніхто досі не знає точне місце розташування бібліотеки. Так що і сьогодні однодумці продовжують пошуки.

Нагадаємо, неподалік від міста Іка зібрана значна колекція незвичайних каменів. "Кам'яна бібліотека Іки"- це величезна кількість каменів (близько 50 тисяч), покритих малюнками.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стародавня гробниця розкрила ще одну таємницю інків. Археологи з Перу виявили таємничу гробницю під час розкопок на півночі країни.

Також "Знай.uа" писав, у контрабандистів вилучили 800-річну релігійну книгу. У книзі збереглися 22 сторінки рукописного тексту та 11 зображень.