Археологи, які проводили розкопки в Ізраїлі, встановили справжню причину падіння Візантійської імперії. Причиною краху став природний апокаліпсис. Про це повідомляє Politeka.

Експерти працювали зі стародавніми курганами в тому місці, де було розташоване місто Элуза. Воно входило до складу Візантійської імперії (період існування – з 330 по 1453 роки нашої ери). Столицею цієї впливової і могутньої імперії був Константинополь. Як відомо, в 1453 році Візантію завоювала Османська імперія.

Дані, отримані в ході розкопок, говорять про те, що загарбникам допомогли природні сили, які виступили проти Візантії.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Кургани, які вивчали археологи в Элузі, виявилися сміттєвими насипами. Це свідчить про те, що збір відходів у стародавньому місті проводився систематично і був чудово організований. Приблизно за сотню років до того, як у місто прийшли турки-османи, сміття збирати перестали. На думку вчених, це століття було для міста досить складним.

Археологи вважають, що в 563 році в регіоні різко похолодало. Причиною цього стало одночасне виверження трьох вулканів. Внаслідок цього в атмосферу було викинуто величезну кількість попелу. Хмара з диму та попелу не давали Сонця нагрівати Землю.

Таке раптово похолодання стало причиною неврожаю в Азії і Європі. Елуза торгувала вином, але оскільки настала криза, торгівля пішла на спад. Багато людей покинули місто в пошуках кращого життя. Через істотне скорочення кількості жителів Елуза стала ласим шматочком і простою здобиччю для завойовників.

Нагадаємо, у гробниці імператора знайшли втрачені правила найдавнішої гри. Розкопки гробниці почалися в 2011 році, і на сьогоднішній день виявлено більше 10 000 артефактів

Як повідомляв портал "Знай.uа", 2100-річна мумія леді Дай збереглася майже в первісному вигляді

Також "Знай.uа" писав, як стародавні китайські математики допомогли імператору впоратися з напруженим графіком. Згідно з легендою, за 15 ночей імператор повинен був провести ніч зі 121 жінкою його гарему