Перше, що потрібно знати, Нінге – це дивна тварина, з одного боку нагадує рибу, а з іншого володіє великими рогами і гострими зубами. Цю істоту можна назвати японською русалкою, проте вона не має нічого спільного з русалками європейськими.

У Японії вважають, що Нінге приносять нещастя. Якщо їх викидає на берег, значить, скоро почнеться війна. Тому люди обходять стороною подібних істот. Якщо вони знаходять їх, то намагаються відправити їх назад у море.

Так жителі Країни Висхідного сонця до цих пір вірять, що міфічний монстр дійсно знаходиться у храмі міста Фукуока. Згідно з легендою померла істота ще в далекому 13 столітті.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Вперше Нінге явилась принцу Шотоку Таїші, який гуляв берегом озера Біва. Людиноголова риба виникла перед принцом і сказала йому, що вона – реінкарнація людини.

Нібито в цьому житті їй випало бути русалкою. Також істота сказала, що скоро вона знову помре і стане людиною. Але перед своєю смертю русалка попросила, щоб її поклали в храмі, як нагадування людям про те, що треба жити правильно і чесно. Принц виконав останню волю і поклав тіло монстра в храм.

Згідно з іншою легендою, не менш красивою. Останки виявили біля затоки Хаката на о. Кюсю. При цьому шаман сказав, що це говорить про милість небес і наказав поховати русалку у палаці Бога Дракона.

Але було це дуже давно, тому на даний момент збереглося лише 6 кісток монстра. Кому вони можуть належати, вчені продовжують сперечатися і сьогодні.

Одні впевнені, що знайдені останки – це міфологічна Нінге. Інші кажуть, що це може бути морська свиня, рідкісна тварина без спинного плавця.

До речі, Японія – країна багата на різні легенди. Тому є ще одна дуже стара.

Одного разу рибалка зловив рибу з людським обличчям. Він приготував її і покликав гостей. Але гості не стали їсти її. Тільки один гість, напившийся саке, взяв частину риби і відніс додому, де нагодував нею свою дочку.

Після того як дівчина з'їла рибу, вона перестала старіти, її часто бачили на березі моря, коли та дивилася у далечінь. А потім вона зникла назавжди.

Нагадаємо, у кожного народу в світі існують міфи і легенди про русалок. Ми розповімо про давньослов'янскі міфи та християнські.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Пандора стала першою жінкою на землі. Давньогрецька міфологія каже, що це жінка, створена богами.

Також "Знай.uа" писав, чому стародавні греки боялися сирен і шанували нереїд.