Дослідники глибоководних районів виявили авіаносець USS Wasp, який ник на дні Тихого океані в 1942 році.

Про це інформує повідомляє CBS News.

Корабель виявила експедиція на судні Petrel, заснована покійним співзасновником Microsoft Полом Алленом,

Авіаносець USS Wasp був частиною жорстокої повітряної і морської битви 1942 року за стратегічний південно-тихоокеанський острів Гуадалканал. Знайти корабель допоміг моряк USS Wasp Джим Форрестер, якому зараз 98 років. На момент затоплення судна моряку був 21 рік.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Раптово нас вдарили торпеди. Уявіть, що вас вдарило прямо зараз. Одна з торпед вразила паливні баки, і корабель був пеклом. Я схопив себе за ніс і за причандали і стрибнув у Тихий океан", - розповідає Форрестер.

USS Wasp був втрачений протягом майже 77 років. Але глибоководне дослідне судно Petrel прочесало Тихий океан у пошуках давно втрачених військових кораблів і а початку 2019 року натрапило на інший авіаносець, USS Hornet.

"Я бачив, де вони знайшли Hornet, і сказав: Добре, поглянь з іншого боку, і ти знайдеш Wasp", - сказав Форрестер.

Екіпаж дослідників дійсно виявив Wasp на іншій стороні Гуадалканала, більш або менш там, де, за словами Форрестера, сталася аварія. корабель був на глибині в 2.5 милі (близько 3 км).

"Це був будинок для мене. Я втратив двох дійсно хороших друзів. Вони були техніками в авіації і, ймовірно, були у відсіках, де зберігалися бомби. У них не було шансів", - зізнається Форрестер.

Місце, де затонув авіаносець USS Wasp визнано похованням моряків військово-морського флоту. Щоб уберегти місце затоплення корабля від мисливців за артефактами, точне місце розташування USS Wasp відомо тільки військово-морського флоту та команді, яка займалась пошуками затнулого морського судна.

Нагадаємо, вчені повідомили про дивовижну знахідку. Дослідники виявили на дні океану біля Соломонових островів судно Petrel, яке потопили японці в 2942 році.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, вчені розгадали таємницю зникнення найбільшої жертви сумнозвісного бермудського трикутника.

Раніше портал Знай.ua писав, що дослідники виявили незрозумілу діру на полюсі.

Дивіться: Топ-10 археологічних знахідок