Науковці розповіли, як в давнину жінки могли зрозуміти, що носять під серцем малюка.

Так, методи визначення вагітності у Стародавній Греції мало чим відрізнялися від сучасних. Жінки визначали свій новий стан за відсутності менструації.

Однак тут існували й зовсім незрозумілі сучасній людині способи. Приміром, представниць прекрасної половини людства змушували тривалий час дивитися на спеціальний камінь. Вважалося, що якщо пил від нього попадала жінці в очі, значить вона була вагітною.

А от у Стародавньому Єгипті в якості тесту на вагітність використовували мішечки з ячменем і пшеницею. Жінка повинна була помочитися в них. Якщо проростала ячмінь, повинен народитися хлопчик. Якщо всходила пшениця – чекати дівчинку. Якщо ж зерно не проросло – жінка не вагітна.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Сучасні вчені вважають, що даний метод міг би бути дієвим і в наш час. Адже, як відомо, в сечі вагітних знаходиться спеціальний гормон, який стимулює проростання зерна.

Незвичі і цікаві методи визначення вагітності існували і в Середньовіччі. В давні часи сечу жінок змішували з вином. У разі наявності вагітності, вищевказаний алкогольний напій светлел. При її відсутності вино мутніло і згорталося.

Нещодавно міжнародна команда єгиптологів під керівництвом глави університетської колекції Кіма Ріхолта (Kim Ryholt) прочитала ще один фрагмент папірусу Карлсберга.

Найцікавіший текст, написаний 3,5 тисячі років тому. І в ньому описується тест на вагітність і на визначення статі майбутньої дитини.

Нагадаємо, вчені розгадали секрет знатного вікінга з острова Бьерке: не той, за кого видавали. У похованні був скелет людини, а також колекція зброї, обладунків і останки двох коней.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британський археолог-любитель Стів Томлінсон, який проводив дослідження гирла річки виявив унікальну реліквію, яка належала стародавнім вікінгам.

Також "Знай.uа" писав, археологам подарували унікальні артефакти у шведського озера Відостерн, включаючи меч вікінгів віком 1500 років і брошку III століття. Крім стародавнього меча, було знайдено безліч елементів зброї.