Спливли нові подробиці про легендарного серійного вбивцю Вікторіанської епохи.

Історик Хеллі Рубенхольд уважно вивчила біографію п'яти жертв Джека Різника і з'ясовувала раніше невідомі факти — три жінки, які загинули від ножа англійської м'ясника не були повіями, як це вважалося раніше, пише The Sun.

"Їх тіла виявили в темних дворах чи на вулицях, поліція припустила, що вони були повіями і були вбиті маніяком, який заманив їх у ці місця для сексу. Доказів цього немає і ніколи не було", — заявляє історик.

Як вважає експерт, Джек Різник ніколи не займався сексом зі своїми жертвами. Крім того, у випадку кожного вбивства не було ніяких ознак боротьби.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Розтини показали, що всі жінки були вбиті в лежачому положенні, тому Хеллі вважає, що всі чотири жертви були вбиті під сні.

"Як мінімум у трьох випадках жертви, як відомо, спали на вулиці, а в ніч вбивства у них не було грошей на нічліг", — пише Рубенхольд

Першою жертвою Різника стала 43-річна Мері-Енн "Поллі" Ніколс — мати п'ятьох дітей, яка працювала прислугою. Життя жінки пішла під укіс, коли чоловік покинув її заради сусідки. Поллі пристрастилася до алкоголю і стала ночувати на вулиці. Таким чином вона потрапила в лапи маніяка.

31 серпня 1888 року її бездиханне тіло виявили перед воротами в Бакс-Роу. Вбивця двічі перерізав горло жертви.

Мері Енн Поллі Ніколс

Через дев'ять днів поліція виявила тіло Енні Чепмен Сміт — дочкою солдата, яка 20 років працювала покоївкою у архітектора в Вестмінстері.

У 1869 році Енні вийшла заміж за кучера Джона Чепмена, який влаштувався на роботу в заміський маєток у Беркширі, недалеко від Аскота.

Енні могла і далі насолоджуватися комфортним життям, спостерігаючи за тим, як члени королівської сім'ї відвідують маєток, якщо також не пристрастилася до алкоголю. У неї було троє дітей: дочка померла від менінгіту, а син страждав від проблем зі здоров'ям.

Незабаром Енні розлучилася зі своїм чоловіком і переїхала в Лондон. Вона жила в потребі до зустрічі з серійним вбивцею.

Поліція виявила тіло жінки 8 вересня у дворі по вулиці Хенбері. Їй перерізали горло, розпороли живіт, а нутрощі розкидали в окрузі.

Енні Чапмен

Потім Джек пропав, правда на недовгий термін. 30 вересня він відібрав життя відразу двох жінок: Елізабет Страйд і Кетрін Еддоуз. Різниця між вбивствами становила всього кілька годин.

Перша жертва — 44-річна Елізабет була дочкою шведського фермера і в молодості займалася проституцією. У 1866 році вона переїхала в Лондон і вийшла заміж за корабельного тесляра Джона Страйда. Протягом деякого часу ця пара керувала кав'ярнею в Топларе.

Але до 1878 році її життя також пішла під укіс. Вона розлучилася з чоловіком і терміново потребувала грошей. Жінка навіть погодилася на аферу. Елізабет намагалася видати себе за родичку загиблих в результаті катастрофи крейсера "Princess Alice", щоб отримати компенсацію.

Проте жінку розкрили і кинули за ґрати. Після в'язниці Елізабет працювала прибиральницею і жила в обветшавшем будинку з іншими бідними жінками.

Елізабет Страйд

Менш ніж через годину після того, як було знайдено тіло Елізабет з перерізаним горлом, поліція також виявила розчленований труп Кетрін Еддоуз.

Мала трьох дітей, 46 років. Після раптової смерті матері, її батько втратив роботу. Невдача почала переслідувати Кетрін і олицетворилась в особі Джека.

Вбивця не тільки перерізав їй горло, але і видалили ліву нирку і частину матки.

Портрет Кетрін Еддоуз

Минуло всього 10 днів. ДЖек знову скоїв вбивство — найжорстокіший з усіх. В цей раз останній.

Різник залишив понівечене тіло Мері Джейн Келлі в її власному ліжку. З усіх жертв найменше відомо саме про неї. Їй було 25 років, вона родом з Уельсу, а коли переїхала в Лондон, то працювала повією для чоловіків із середнього класу.

Її тіло було страшенно знівечене. Вбивця знущався над мертвою жінкою близько двох годин, а потім зник у лабіринті міста, щоб назавжди залишитися інкогніто.

Слід зазначити, що особистість Джека Різника досі не встановлена.

Мері Джейн Келлі

Нагадаємо, самий кровожерний убивця США виявився художником з фотографічною пам'яттю.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вчені назвали улюблені професії серійних вбивць.

Також Знай.uа" писав, хто такий Джек Різник.