Сьогодні, 20 лютого, вже третій день Україна згадує загиблих під час Революції Гідності п'ять років тому. І нам є що вам розповісти.

Андрій Дигдалович... Він був родом зі Львова. Завжди мріяв про справедливу державу, де немає місця корупції. Родичі Андрія кажуть, що він був людиною з сильним духом і дуже відважним. Саме тому він прийняв тверде рішення - захищати свою землю. 20 лютого в центрі Києва, на Інститутській, снайперська куля забрала його життя назавжди.

Дружина Андрія згадує про нього, як про світлу людину. Каже, що він завжди радів життю, був дуже активним і не сидів на місці.

Зі слів дружини, вона все ще не може повірити, що її коханого більше немає в живих. Згадує, як він рвався на Євромайдан, коли дізнався, що там побили студентів. Адже на той момент їх донька була ровесницею цих студентів. Андрій Дигдалович твердо знав, що повинен бути там, де і обірвалася його лінія життя.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Жінка розповідає, що герой України всього лише кілька разів приїжджав додому. Одним із таких разів був тоді, коли куля снайпера поранила його око. Незважаючи на поранення, Андрій сказав, що його місце там, на Євромайдані, і він туди ще повернеться.

16 лютого він повинен був повернутися додому. Але в той день його номінували на нагородження і йому довелося затриматися в Києві до 20 лютого. Такий нещасливий збіг обставин, який обернувся трагедією для всієї України.

Жінка згадує, що чоловік щось передчував тому, що в той нещасный день він давав настанови їй і дітям.

Вранці, 20 лютого, зі словами "Який з мене герой... Але зараз я ним буду!"Андрій кинувся захищати молодих хлопців, які голими руками боролися з ворогом. При собі у Андрія Дигдаловича був тільки дерев'яний щит, який його не врятував.

Дружина героя говорить: "У мене не було ні хвилини сумніву, що ця велика жертва була не дарма. Зміни в країні почалися з Майдану. Українці стали об'єднаними і жертовними. Тепер ми вміємо брати на себе відповідальність, жити сьогоднішнім, будувати майбутнє. За ці п'ять років ми зрозуміли, що немає різниці, зі сходу ти, чи з заходу, все одно ти українець".

Нагадаємо, на Революції Гідності загинув Іван Бльок, борючись за Україну.

Як раніше повідомляв Знай.uа, астролог розповіла, коли почнеться справжня путінська війна.

Знай.uа писав, Росія визнала захоплення українських кораблів.