Німецький підводний човен часів Другої світової війни знайшли військово-морські сили Туреччини на дні Чорного моря біля турецького узбережжя. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Субмарина типу U-23 була випадково знайдена в ході зйомок документального фільму телеканалу TRT, які велися за підтримки ВМС республіки. Турецьке пошуково-рятувальне судно "Акин" виявило підводний човен в 3 км від населеного пункту Агва на глибині 40 м, а також дві корабельні торпеди.

Наголошується, що підводні субмарини нацистами відправлялися в Чорне море в рамках плану "Барбаросса", однак Туреччина закрила свої протоки для військових кораблів у відповідності з конвенцією Монтре.

Фашистська Німеччина закликала Туреччину відкрити протоки Дарданелли і Босфор для трьох підводних човнів (U-19, U-20 і U-23), які на той момент по суті були заблоковані в Чорному морі. Однак турецька сторона відмовилася це зробити.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Уряд Німеччини віддало наказ екіпажів підводних човнів потопити субмарини і висадитися на сушу в Туреччині. Нацистські моряки були затримані утримувалися в місті Бейшехир протягом півтора років.

Раніше повідомлялося, що Довгий час на території природного заповідника Суйкербосранд в Південно-Африканській Республіці вчені з Витватерсрандского університету проводили дослідження.

Помітивши останки, що нагадують сліди міського поселення, вони скористалися лидаром, щоб дізнатися, що лежить під землею. Раніше воно допомогло встановити, що древнє місто майя Тікаль влаштований складніше, ніж вважалося до цього.

Нагадаємо, археологи наткнулися на давню майстерню крихких виробів. У період династії Сун Китай зміг подолати міжусобиці і зробив великий стрибок у культурному розвитку.

Як повідомляв Знай. ua, вчені намагаються розгадати таємничий код трикутника на стародавніх базальтових судинах. Артефакти відправили на аналіз в лабораторію.

Знай. ua писав, що археологи натрапили на пікантну знахідку. Знахідка зберігалася в австрійському середньовічному замку.