Протягом усієї історії людства зароджувалися і гинули різні цивілізації. Сьогодні археологи постаралися створити більш-менш точну картину нашого минулого, але багато що все ще залишається загадкою.

1. Незавершений обеліск в Єгипті

В каменоломнях Стародавнього Єгипту в Асуані був знайдений так званий "Незавершений обеліск". Його висота становить 42 метри, що більше за будь-який інший обеліск, побудований людством.

2. Дварка. Міфічне місто в Індії

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дварка - одне з найдавніших міст в Індії, яке спочиває на 35-метровій глибині в Камбейскій затоці. Вчені оцінюю вік міста у 10000 років. Вважається, що Дварка була затоплена під час останнього льодовикового періоду.

3. Дольмен Менгу в Іспанії

Дольмен Менгу - похоронний курган, датований 3-м тисячоліттям до нашої ери. Він побудований з 32 кам'яних блоків, вага яких доходить до 180 тонн. При розкопках археологи знайшли всередині скелети кількох сотень людей.

4. Джгантії на Мальті

Цей храмовий комплекс на острові Гозо старший за Стоунхендж і піраміди. Він складається з двох гігантських храмів, побудованих в епоху неоліту (приблизно 3600 - 2500 р. до н. Е..). У минулому місцеві жителі вірили, що він був побудований гігантами.

5. Монумент Йонагуні в Японії

Йонагуні - затоплений мегалітичний комплекс в Японії, якому близько п'яти тисяч років. У центрі комплексу височить 5-поверхова будівля висотою 42,43 метра і сторонами 183 на 150 м.

6. Голови ольмеків в Мексиці

Стародавня цивілізація ольмеків залишила по собі багато статуй, масок, стел та іншого. Археологам вдалося знайти сімнадцять кам'яних скульптур у вигляді людських голів, вирізаних з великих базальтових брил.

7. Гебеклі-Тепе в Туреччині

Гебеклі-Тепе - найдавніший з великих мегалітичних споруд у світі. Його вік оцінюють 12000 років, і він являє собою серію круглих і овальних структур з каменю.

8. Камені Карнаці у Франції

Камені Карнаці - величезна група мегалітів комуни Карнак. Мегаліти Карнака побудовані довгими рядами сотень споруд, деякі з яких тягнуться в довжину на понад кілометр.

9. Велетенські кам'яні кулі в Коста-Ріці

Кам'яні кулі є однією з найбільш дивних загадок в археології. Археологи налічується близько 300 куль, найбільші з яких важать більшою за 16 тонн. Місцеві вважають, що камені залишилися від Атлантиди.

10. Моаї острова Пасхи

На острові паски Пасхи є 887 гігантських монолітних статуй "моаї", які були вирізані місцевим населенням між 1250 і 1500 роками н. е. Середня висота статуй - 4 метри. Вченим так і не вдалося розгадати їх таємницю.

Нагадаємо, як виглядали юні красуні 100 років тому.

Раніше Знай.uа повідомляв, стала відома справжня причина смерті Сталіна.

Також Знай.uа писав, показали руїни старовинної української церкви з висоти пташиного польоту.