Вперше про те, що міфічні циклопи могли існувати насправді, людство задумалося в кінці ХХ століття. Все змінила одна знахідка в США.

І все завдяки двом палеонтологам Віктору Пачеко і Мартіну Фріду, які під час своєї відпустки в Біг-Бэнт-Кантрі вирішили обстежити одну з печер. Там вони і знайшли останки істоти, що була на зріст близько 2,5 метрів і вагою близько 300 кг

Дивовижною цю знахідку зробила те, що у нього була лише одна очниця. Вік кісток, на думку фахівців, склав приблизно 10 тисяч років.

Вченим по скелету вдалося відтворити зовнішній вигляд істоти. Відзначається, що його вигляд повністю відповідає опису міфічного циклопа.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Авторам знахідки не раз довелося пошкодувати, що цікавість занесло їх у ту злощасну печеру — адже повідомлення про їх відкриття спочатку сприйняли як дурний жарт. Тільки після ретельного огляду кісток і черепа фахівці визнали, що вони безсумнівно належали циклопові. Але яким чином істота з грецької міфології потрапило в Техас? Або греки ще до нашої ери примудрилися побувати в Америці, або циклопи мешкали як в Європі, так і за океаном.

Варто згадати, що Гомер зображував циклопів жорстокими велетнями і зазначав, що вони живуть у печерах, займаючись розведенням худоби.

Нагадаємо, антропологи показали, як виглядав стародавній кроманьйонець. На основі нового діагнозу дослідники відтворили зовнішній вигляд кроманьйонця.

Як повідомляв Знай. ua, мумія дитини розкрила археологам таємницю, зберігалася тисячоліття. Мумії дитини більше 2000 років.

Знай. ua писав, що вчені розповіли про неймовірне зброю давніх людей. Поява спеціалізованого зброї — одна з найважливіших віх в еволюції людини.