Народний художник України, пейзажист з міста Вінниця Володимир Козюк поділився з українцями рідкісними історичними листівками на своїй сторінці у Facebook.

Володимир почав колекціонувати листівки ще з 1992 року. І сьогодні, дякуючи його хобі, кожен зможе побачити як виглядала Україна у 19 та 20 столітті.

Гарні хати з солом’яною стріхою, безкраї поля, глибокі озера та чиста природа. Від знімків віє теплом і гармонією.

"Хочеться, щоб люди використали цей матеріал, тому прошу поділитися альбомом. Одною з найулюбленіших тем для мене є види України, українських сіл та хат під стріхою! Так, саме тих хат, пошуками яких зайнявся пізніше особисто. Можливо ці зображення надихнули досліджувати мою улюблену тему, важко сказати, але у двадцять років, я чітко усвідомив, що ці листівки є історією та надбанням нашої Держави! Дозволяю використовувати усім бажаючим, адже те, що маю, збирав не для себе, а для українського народу", - розповів художник.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Традиційна хата й справді має величезне значення для українського народу.

Наші пращури порівнювали хату з деревом життя: підмурок, призьба – корені, стіни – стовбур, дах – верхів’я. Призьба підводилася чорним кольором, оскільки символізувала межу між "тим" світом, де спочивають пращури, і "білим світом", який презентувався білими стінами.

Побудувати дім означало не тільки закласти фундамент і викласти стіни, але й створити родове вогнище, народити дітей, виховати їх віруючими, добрими людьми.

Пропонуємо вам подивитися деякі з листівок українського колекціонера Володимира Козюка:

Нагадаємо, колись найбільшим в Карпатах було озеро Шибене. У мережі показали старовинні знімки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у мережу злили казкові 100-літні знімки вулиць Києва.

Також "Знай.uа" писав, історію старовинних замків України, про яких мало хто знає.