Не так давно археологи виявили в Японії грошовий скарб XV-XVI століть, який складається з сотень тисяч мідних монет.

Варто уточнити, що монети було знайдено під час розкопок у префектурі Сайтама в місті Хасуда. Вони датовані середньовічною «Епохою воюючих провінцій» (період Сенгоку), яка закінчилася встановленням сьогунату Токугава.

Примітний той факт, що знахідка являє собою глечик заввишки 70 сантиметрів, що бездоганно зберігся, та в якому зберігалися 260 тисяч мідних монет. В середині кожної монети є незвичайної форми отвір, через який пропускали мотузку.

На сьогоднішній день цінний скарб знаходиться у сховищі культурних цінностей міста Кумагая. На думку фахівців, поховання було зроблено після XV століття в цілях заощадження майна.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Уточнюється, що період Сенгоку почався в XV столітті, коли сегуни самурайського роду Асикага втратили контроль над країною. Потім відбулася децентралізація державної влади і, як результат, військове зіткнення між правителями середньовічних провінцій.

Раніше повідомлялося, що група археологів натрапила на зуби древньої людини на території Арктики. Як зізнаються самі дослідники, знахідка стала справді сенсаційною. Цим останкам майже 4000 років. Завдяки їм вчені можуть довести факт міграції древніх людей з Азії в Америку.

Нагадаємо, що не так давно вчені розібралися, в чому ж насправді полягає секрет мумії маленької дівчинки Розалії, яка стала відома завдяки своєму вмінню час від часу відкривати очі.

Як повідомляв портал Знай.uа, вченим вдалося з'ясувати, яке призначення мали кам'яні статуї, які розташовані на острові Пасхи. Виявилося, що скульптури вказували місцевим аборигенам на джерела питної води.

Також портал Знай.uа писав, що молекулярні біологи з Великобританії створили нову методику аналізу геному, яка дозволяє дуже точно оцінювати ДНК, успадковане від різних давніх популяцій людей.