Мало хто знає, але друге місце в світі за кількістю скоєних операцій по зміні статі після Таїланду займає консервативний Іран. Багато в чому це можна пояснити ненавистю до гомосексуалістів. Пише WAS.

ХЛОПЧИК З КРЕЙДОЮ НА ОБЛИЧЧІ

Ферейдун Молкара майже з самого народження закочував істерику, коли його намагалися вдягати у жіночий одяг. Він часто зображував макіяж матері, використовуючи крейду. Коли він влаштувався на роботу в клініку, один з лікарів порадив йому зробити операцію по зміні статі.

ЛИСТУВАННЯ З ХОМЕЙНІ

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

В 25 років Молкара працював журналістом і зважився попросити благословення на операцію по зміні статі. На його прохання аятолла Хомейні відповів, що після операції він повинен жити як мусульманка і виконувати всі закони шаріату.

Однак прихід до влади ісламістів в 1979 році тільки погіршив становище Молкара. Його звільнили з роботи і закрили у психіатричній лікарні.

СИЛА БОРОДАТОЇ ЖІНКИ

У 1986 році Молкара відправився на прийом до Хомейні. Він намагався пояснити, що відчуває себе жінкою на ім'я Міріам, але його побили охоронці.

Брат Хомейні накричав на них і покликав Молкара в будинок. Перевіряючи на наясність вибухівки його роздягли і побачили груди, які сформувалася завдяки курсу гормонів. Чоловіка, який бажав стати жінкою, відвели до аятоллу.

ДІАГНОЗ — БЕЗСТАТЕВИЙ

Поговоривши з лікарями Хомейні вирішив, що Молкара - не гомосексуаліст. Він написав йому лист на ім'я генерального прокурора та голови департаменту з медичної етики, що дає дозвіл на операцію по зміні статі.

Через відсутність в Ірані необхідних фахівців Міріам Молкара ще 10 років прожила на гормонах. Їй вдалось зробити повний перехід в 1997 році, в Таїланді. Вона домоглася введення на батьківщині медичних стандартів для операцій по зміні статі і кредитування бажаючих.

ЦЕ ЯК ЗРОБИТИ ХЛІБ З БОРОШНА

Насправді все не так просто: більшість іранських транссексуалів складають гомосексуалісти. Жорстокі закони просто не залишають їм вибору, бо чоловіки, які зустрічаються один з одним, будуть повішені.

Нагадаємо, як 100 років тому кияни готувалися до Нового року.

Раніше Знай.ua повідомляв, як виглядали б зірки 20 століття в Instagram.

Також Знай.ua писав, найжорстокіші діти-вбивці в історії та моторошні злочини.