У 1973 року в "Кредитбанку" в центрі Стокгольма чоловік з автоматом взяв у заручники п'ятьох співробітників. Його звали Ян-Ерік Олссон і, крім грошей, він вимагав свободи для свого співкамерника Кларка Олофссон. Так з'явився термін "стокгольмський синдром". Пише WAS.

Поліція виконала його вимоги і навіть превезла Олофонссона, але Олссон не поспішав виходити - боявся куль. Переговори не вдавалися і працівникам банку довелося провести з загарбниками п'ять днів. Так між злочинцями і жертвами зав'язалася зв'язок: вони розмовляли про життя і грали в хрестики-нулики.

Проте, коли поліції вдалося звільнити жертв, всі оторопіли: співробітники банку і грабіжники поцілувалися на прощання. Саме жертви найняли Олссону і Олофссону адвокатів, а дівчата зізнавалися, що добровільно займалися з ними сексом. Одна з них згодом стала дружиною Кларка.

1. 1974 РІК, КАЛІФОРНІЯ, США

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

11-річну Джейсі Лі Дугард викрали на зупинці шкільного автобуса. Протягом 18 років Філіп Гаррідо і його дружина Ненсі тримали її у полоні. Вона народила мучителю двох дітей.

Коли маніяка заарештували Джейсі всіляко опиралася правосуддю і брехала слідству. Філіп отримав термін 431 рік, його дружина — 36 років за ґратами.

3. 1996 РІК, ЛІМА, ПЕРУ

Вуличний проповідник Брайан Мітчелл викрав 14-річну Елізабет Смарт з ліжка. Майже рік дівчинка жила в його будинку, і навіть гуляла з Мітчеллом, приховуючи обличчя за вуаллю. Вона не робила спроб втекти.

5. 2007 РІК, СЕНТ ЛУЇС, США

В 11 років Шона Хорнбека викрав Майкл Девлін. Чотири роки хлопчика били, ґвалтували і змушували зніматися у домашньому порно. У ході слідства виявилося, що у хлопчика був доступ в інтернет, але він не робив спроб повідомити про себе родичам.

Нагадаємо, дослідники з'ясували навіщо єгиптяни ховали дітей в горщиках.

Раніше Знай.ua повідомляв, у 2000-річної мумії виявили смертельну хворобу, що атакує сучасних людей.

Також Знай.ua писав, дослідники розкрили вбивство принца 4000-річної давності.