Ця 16-річна вбивця, ввійшла в п'ятірку злочинців, які брали участь у наймасштабніших масових розстрілах школярів в історії світової криміналістики. Найстрашніше те, що вчинений злочин не має ніякого мотиву, люди поплатилися життям лише заради забави нудьгуючого підлітка.

Одного разу на Різдво батько підніс їй у подарунок гвинтівку з оптичним прицілом. Гарним доповненням до подарунка стала коробка, в якій знаходилося більше ніж 500 патронів.

За свідченнями сусідів і знайомих сім'ї, батьки часто говорили при ній про зброю. До всього іншого батько навчив її стріляти. Дівчинка з ранніх років цікавилася зброєю. Розповіді про насильство також не залишали її байдужою. Бренда любила слухати історії з трагічним кінцем, їй подобалися подробиці кривавих вбивств.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Люди, що знали дівчину, стверджують, що в її біографії мало місце крадіжка. Бренду Спенсер балувалася наркотиками і часто прогулювала заняття в школі. Батьків не занадто хвилювала подібна поведінка дочки.

29 січня 1979 року, сталася стрілянина у школі, яка забрала життя кількох людей.

Під час безперебійної стрілянини загинуло двоє вчителів, які ціною свого життя рятували дітей.

Бертон Регг - вчитель, якого чекали діти, був убитий практично відразу. Другий загиблий, Майкл Сучер, отримав свою кулю, намагаючись врятувати впав колегу. Вісім школярів і поліцейський, який прибіг на постріли, були поранені.

Коли стрілянина закінчилася, вбивця, злякавшись наслідків, заховалася в будинку. Вона забарикадувалася і 7 годин не піддавалася на вмовляння поліції. Бренда загрожувала новими пострілами, тому протягом такого тривалого часу її не могли змусити здатися поліції. Тільки після закінчення цього часу вона добровільно здалася в руки правосуддя.

Обшук показав, що в будинку була випита банка пива і пляшка з-під віскі, але поліцейські, які затримали злочинницю, стверджували, що вона була тверезою.

Найжахливішим у всій цій історії було оголошення причин стрільби з вуст вбивці. Бренду Спенсер пояснила свій вчинок тим, що стріляла по дітям тільки заради свого задоволення, а ще заради сміху.

Вбивця так закінчила свою промову:

"Я просто почала стріляти, от і все. Я зробила це просто так, заради сміху. Просто я не люблю понеділки. А так — хоч якась розвага. Ніхто не любить понеділки".

Однокласники вбивці після розстрілу школярів згадували, що Бренда Спенсер мріяла про вчинок, після якого про неї заговорили б на телебаченні. Ці розмови почалися за тиждень до сумної події, але, на жаль, на них ніхто не звернув уваги.

І, мабуть, у неї все вийшло.

Історія розстрілу школярів набула широкого розголосу і надихнула ірландського музиканта Боба Гелдофа на створення пісні "я не люблю понеділки".

Композиція вийшла у світ через місяць після трагедії і відразу ж стала популярною. Родичі Спенсер безрезультатно намагалися перешкоджати виходу хіта. Пісня в 1979 році лідирувала в британському хіт-параді чотири тижні поспіль. Тільки у Сан-Дієго - місті, де сталася трагедія, щоб пощадити почуття місцевих жителів, пісня була заборонена протягом декількох років.

Через серйознысть злочину шістнадцятирічну Бренду судили, як дорослу.

Вона визнала себе винною у вбивствах та збройному нападі і була засуджена до довічного ув'язнення з правом подачі прохання про помилування.

Чотири рази їй відмовляли в умовно-достроковому звільненні. Таке прохання вона зможе написати тільки в 2019 році.

Нагадаємо, 11 шокуючих методів лікування в психіатрії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", це найжорстокіші жінки в історії людства.

Також "Знай.uа" писав, як підприємлива нічний метелик винищила десятки дітей.