Дивовижна історія сталася 30 листопада 1954 року в штаті Алабама в маленькому містечку Сулакога. Ця подія назавжди змінила життя жінки.

Так близько семи годин вечора Елізабет Енн Ходжес і її чоловіка сполохав страшний гуркіт, в миті ока на жінку звалився фрагмент небесного тіла вагою 3.8 кг, пробив дах будинку.

Жінка в той час мирно дрімала на канапі перед телевізором, коли метеорит зробив дірку в стелі, вдарив у радіо на столі і рикошетом відлетів у господиню.

Дивовижним чином метеорит, згодом названий ім'ям міста, залишив на тілі Енн Ходжес велику гематому, а в іншому жінка відбулася легким переляком.

При падінні астероїда вона спала і не могла бачити, як навкруги спалахнуло яскраве світло і з неба впало щось швидке і зловісне.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Часи були тривожні, Холодна війна в самому розпалі і більшість очевидців випробували страх опинитися під ударом російських ракет. Однак страх швидко змінився цікавістю, коли ракети не прилетіли і слідом за першим ударом настала тиша. Роззяви поспішили до оселі Енн, де опешившая домогосподарка в буквальному сенсі прокинулася знаменитою, опинившись єдиним в історії людиною, що вижили після попадання метеорита.

Падіння уламка астероїда Торо на американське містечко Сулакога є єдиним задокументованим випадком в історії людства, коли людина вижила після попадання метеорита.

Чоловік Енн сфотографувався з метеоритом в руках.

Подружжя мріяло залишити цього інопланетного гостя у себе, проте поліція конфіскувала небесний камінь для експертизи. Згодом космічного мандрівника повернули постраждалій, яка, витримавши судову тяжбу з орендодавцем, справжнім господарем будинку, стала єдиною власницею 4-кілограмового подарунка з космосу.

Заплативши 500 доларів, щоб залагодити право власності, подружжя Ходжес планували продати камінь в музей, виставку чи приватну колекцію, але цим планам не судилося збутися, тому що покупців не знайшлося.

У підсумку метеорит Сулакога опинився в музеї Смітсонівського інституту, якому власники просто подарували нещасливий шматок астероїда.

Пізніше, в 1964 році Енн розлучилася зі своїм чоловіком, і обидва стверджували, що мир покинув сім'ю саме після вторгнення метеорита.

І хоча метеорит не завдав їй ніяких особливо важких каліцтв, саме після того дня життя Енн змінилася – з цим згодні і всі члени її сім'ї, і колишній чоловік.

У 1972 році здоров'я Енн різко погіршився, і вона померла, хоча їй було всього трохи за п'ятдесят.

Нині метеорит спочиває на виставковому стенді, а сама Елізабет Енн Ходжес покинула світ, так і залишившись унікальним щасливчиком, яка зуміла пережити удар космічного об'єкта.

До речі, приблизно в той же час один з фермерів, який жив у тому ж окрузі, знайшов інший фрагмент метеорита, який, як відомо, розпався на три частини. Так от життя фермера цей шматок космічного каменю змінило на краще - він зумів непогано продати його і купити собі нову ферму і автомобіль.

Нагадаємо, ім'я цієї прекрасної дівчини збереглося в історії завдяки її надзвичайній здатності виживати в найстрашніших катастрофах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", історики та літературознавці змогли визначити, принаймні 3 історії, які могли б стати основою роману Володимира Набокова "Лоліта".

Також "Знай.uа" писав, про життя найгеніальнішого фальшивомонетника СРСР.