Містикою і магією сповнена історія середньовіччя. Навіть сьогодні вчені продовжують вивчати артефакти того часу, а деякі відверто лякають.

Особливої уваги удостоїлися книги, нібито написані самим дияволом. Адже навіть провідні уми не можуть пояснити їх виникнення.

Кодекс Гігас

Або Диявольська Біблія була написана приблизно у 1295 році. Заклинання, дивні малюнки, зображення Люцифера - згідно з легендою, Кодекс створив монах за допомогою диявола в обмін на душу. Кодекс він написав всього за одну ніч. Сьогодні книга зберігається у Національній бібліотеці Стокгольма і побачити її може кожен.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Гностичні євангелія

Це збірка ранньохристиянських текстів, наповнена тим, що сучасні служителі церкви можуть назвати не інакше, як єрессю.

Це писання ранніх "християнських" гностиків. Після першого століття у християнстві виникло перший поділ – традиційні християни і гностики.

Зазначимо, гностицизм - це релігійний рух, який набрав чинності на початку існування християнства, між першим і четвертим століттями.

Книга Сойга

В тексті досі є шматки, які вчені так і не змогли перевести. Книга містить магічні заклинання, інструкції з астрології та демонології.

Трактат XVI ст. пов'язують з ім'ям Джойа Ді, мислителя єлизаветинської епохи, який цікавився окультизмом. Вчений говорив, що володіє однією копією цієї книги, і він став буквально одержимий розблокуванням її секретів.

Декреталії Григорія IX

Одна з найбільш дивних і загадкових рукописів минулого - колекція канонічного права, замовлена папою Григорієм IX і яка отримала популярність як Декреталії Григорія IX (XIII століття).

Але тут можна знайти неймовірні сюжети, які викликають подив у багатьох поколінь архівістів і читачів. У декреталії глави всієї католицької церкви, верховного правителя Святого Престолу можна знайти картинки із зображенням сцен насильства; гігантських кроликів, які відрубують голови людям, гусей, які катують вовка, єдинорогів і багато іншого, не менш цікавого.

Некрономікон або Таємниці Хробака

Книга, придумана Говардом Лавкрафтом і часто згадувана в літературних творах, заснованих на міфах Ктулху. Відповідно до розповіді "Відьмин Лог", в цій книзі описані всі магічні ритуали, а також повна історія Давніх, які постійно вели запеклі війни.

Нагадаємо, прийнято вважати, що немає більшого гріха, ніж той, який зробив Юда Іскаріот. Його ім'я - синонім підлості і зради. Наскільки правдива біблійна легенда про зраду Юди?

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці 10 дивних речей не можуть пояснити навіть кращі вчені планети.

Також "Знай.uа" писав, унікальна Біблія повернулася до рук священиків, її особливість вражає.