На сході Англії дослідники з Шеффілдського університету виявили неймовірне, раніше невідоме англосаксонське кладовище. Як повідомляє прес-служба університету, вченим вдалося виявити більше 20 поховань чоловіків і жінок, які датуються початком V – серединою VI століття нашої ери.

Археологи почали розкопки на ділянці, розташованому недалеко від села Скрембі, після того, як місцевий ентузіаст з допомогою металошукача знайшов кілька англосаксонських артефактів, включаючи мідні позолочені брошки, залізні накладки на щити і наконечники копій.

Відзначається, що дослідникам вдалося також виявити бурштинові намиста, скляні та кришталеві намистини, а також особисті речі покійних.

Дослідники відзначають, що у всіх 20 знайдених похованнях було виявлено велику кількість предметів, які відповідали похоронним обрядом того часу. У могилах жінок були знайдені намиста, що складалися з сотень бурштинових і кришталевих намистин, пінцет для брів, срібні брошки, а також багато прикрашені сумки з тканини. В похованнях чоловіків було виявлено зброю, наприклад, списи і щити.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Наголошується, що в могилах були артефакти, які використовували в ритуальних обрядах.

Також, могили дітей в частині кладовища, яка була розкопана на даний момент, виявлено не було, але однією з найцікавіших знахідок є поховання пишно вбраної жінки з немовлям, якого та обіймала лівою рукою.

В даний час вчені проводять дослідження, в тому числі ізотопний склад зубів і кісток.

Нагадаємо, грецькі археологи знайшли в самому серці країни невідоме до цього часу велике поселення, що датується пізнім бронзовим століттям. Уточнюється, що знахідка була зроблена при обстеженні місця будівництва дороги, яка з'єднає міста Лариса і Трікала.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Болівії вперше вдалося розкопати гробниці древньої цивілізації аймара. На них було витрачено більше 3 місяців. Вони жили в цьому регіоні, поки в XV столітті їх не завоювала імперія інків.

Також "Знай.uа" писав, на півдні Єгипту археологи знайшли скелет вагітної жінки в хорошому стані. Поховання приблизно 3700 років. Знахідка може пролити світло на історію народжуваності і виживання в стародавньому світі. По всій видимості, мати та її дитя померли під час пологів.