Нацисти хотіли знищити їх двічі: "і як євреїв, і як виродків". Але родиною маленьких людей зацікавився доктор Менгеле. Завдяки цьому Овици стали єдиною сім'єю, яка вибралася з Освенцима у повному складі. Передає Jewish.

Овици народилися в Румунії і були найбільшою родиною карликів, зареєстрованою в Європі. Після смерті батька вони вирішили зайнятися мистецтвом: частина з них співала і танцювала, інші займалися організаційними питаннями. Ансамбль "Трупа ліліпутів" гастролював по Центральній Європі з початку 1930х.

Овици влаштовували справжнє шоу, яке тривало близько двох годин. Вони досягли небаченого успіху і навіть водили автомобіль, єдиний в окрузі.

У 1940-х Овици виступали з підробленими документами, але в 1944 році вся сім'я з 12 людина потрапила в Освенцим. Майже відразу їх відправили до доктора Менгеле, який був у повному захваті від такої знахідки. "Та тут роботи на 20 років!" – вигукнув він, оглядаючи свої нові "експонати".

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Жорстокий доктор Менгеле став своєрідним рятівником для незвичайної сім'ї. Якщо з рештою він був безжальним, то Овицами він дорожив. Завдяки їх унікальності до них ставилися краще: вони добре харчувалися і носили свій одяг.

Однак, перебування в Освенцімі навряд чи можна було назвати веселим. Над Овіцами ставили постійні жорстокі експерименти. Вони поклялися, що не будуть виступати для наглядачів, але одного разу до Дев'ятого ава Менгеле змусив їх зіграти концерт. То був національний день жалоби єврейського народу.

Незважаючи на все, сім'ї карликів вдалося вижити. Після війни вони переїхали в Бельгію, де жили аж до 1949 року. Потім вони перебралися до Ізраїлю і незабаром знову почали виступати. Багато членів сім'ї Овіц дожили до похилого років: Розиці вдалося дожити до 98, Франциску – до 91, Перла, померла в 2001 році у віці 80 років.

Нагадаємо, напій з Азії змінив життя європейців.

Раніше Знай.ua повідомляв, як опіум захопив цілу Європу, розбещена публіка жадала задоволень.

Також Знай.ua писав, старовинні фотографії про непросте повсякденне життя американських дітей.