Археологи з Ірану зробили по істині сенсаційну заяву, вони запевняють, що виявили той самий біблійний корабель – Ноїв Ковчег. Про наявність доказів існування ковчега Ноя на горі Тахт-е-Сулеймана (Трон Соломона) заявили вчені з іранського інституту Bible Archaeology, Search & Exploration Institute, повідомляє Islam-today.

На думку дослідників, саме на територію сучасного Ірану і припливли Ной і його сім'я після повені. Як повідомляє президент інституту Боб Корнюк, експедиція установи виявила 400-футовий об'єкт, який нагадує залишки Ноєвого ковчега.

Більш того, в блоках були знайдені мікроскопічні сліди мешканців морських глибин. Тобто коли ці блоки плавали в морській воді. Також за словами дослідників, за формою блоки були розташовані так, що нагадували велике судно. Загальна довжина споруди була 122 метри.

Дослідження об'єкта, за його словами, триває.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Археологи запевняють, що згаданий в Біблії об'єкт "Арарат", який, як вважається, відноситься до горі Арарат у Туреччині, насправді відноситься до гірської області Древнього Вавилона.

Однак поки що це лише версія. Остаточний доказ існувань ковчега в Ірані, як зізнався Корнюк, поки не представляється можливим, проте зазначив, що у зв'язку із знахідкою "в цьому є великий потенціал".

Історики-традиціоналісти і фахівці з наукового світу піддають сумнівам те, що дана подія, яка докладно описується в Біблії, коли-небудь мало місце бути, так як у світі немає переконливої доказової бази цим. У той же час Інститут BASE запевняє світову громадськість у тому, що його вченими був виявлений гігантський об'єкт на самій вершині гори під назвою "Трон Соломона". За словами фахівців, він відповідає приблизним розміром Ноєвого Ковчега.

Зазначимо, Ноїв Ковчег по праву вважається однією з головних таємниць Біблії, і саме цей ковчег є предметом розповіді про те, як Господь врятував Ноя, його сім'ю, а також всі пари тварин від всесвітнього потопу.

Нагадаємо, група ізраїльських археологів з Університету Хайфи (Haifa University), ведені Еммою Мааян-Фанар, виявили, можливо, раннє зображення Ісуса Христа. Стародавній портрет значно відрізняється від сучасних, більш європеїзованих зображень.

Як повідомляв портал "Знай.uа", більше 300 років тому в монастирі Пальма-ді-Монтекьяро на Сицилії було написано моторошний лист, нібито продиктований самим дияволом.

Також "Знай.uа" писав, Ватикан приховує справжній текст Біблії, показуючи всім лише те, що вигідно вищому духовенству. Так вважають прихильники теорій змови, але тепер цей факт підтверджують і численні докази.