Буквально недавно палеонтологи знайшли в Сполучених Штатах Америки останки предка сучасних птиць. Варто відзначити, що завдяки цій знахідці вчені з'ясували, що попередники пернатих вміли літати задовго до того, як вважалося раніше.

Так, птахи, які мешкали в крейдяному періоді, вміли літати в повітрі, але не так «професійно», як це роблять сучасні родичі. При цьому знахідка показала, що Enantiornis також вміли літати, як і сучасні птахи.

На сьогоднішній день існує безліч еволюційних загадок пернатих, на які не можуть відповісти фахівці. Не відомо навіть те, яким чином птахи обзавелися пір'ям. На думку деяких палеонтологів, пір'я були потрібні Enantiornis для залучення протилежної статі, інші стверджують, що для підтримки тепла тіла, а треті впевнені, що для польоту.

Судячи по знайденим решткам, будова крила у стародавніх птахів була максимально наближена до сучасних, добре летючих птахів. І тепер, у зв'язку з цією знахідкою, еволюція пернатих є більш складною і непередбачуваною, як вважалося до цього.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

До речі, традиція відкладати кольорові яйця з'явилася ще серед пернатих динозаврів. Це відкриття різко змінює все уявлення про еволюцію яєць. Майже два століття орнітологи вважали, що різні лінії предків сучасних птахів кілька разів використовували цю форму захисту свого потомства незалежно один від одного.

Нагадаємо, що колись неспокійні води борознив гігантський лідсихтіс (рід вимерлих гігантських кісткових риб юрського періоду), поруч з яким навіть мегалодон здався б малюком.

Як повідомляв портал Знай.uа, у давні часи видів динозаврів було майже дві тисячі. Найменший динозавр був розміром з курку і важив 3-5 кг, а найбільший — сейсмозавр, вагою до 150 тонн і зростанням понад 30 метрів.

Також портал Знай.uа писав, що фотографії одного з найбільш неймовірних і незвичайних павуків з коли-небудь знайдених у природі з'явилися на просторах мережі. Арахнід підвиду Metagryne bicolumnata являє собою химерний гібрид павукоподібних.