Нещодавно НАСА знову здивувало людей. Космічне агентство опублікувало фото величезної химерної брили льоду в формі труни. Айсберг дивної форми існує вже давно, та навіть має свою назву - B-15T.

У 2000 році льодовик Росса розколовся на кілька частин, тому ця брила льоду є однією з частин цього льодовика. Протягом 18 років айсберг плавав у водах Антарктиди, за Течіями Західних вітрів.

У минулому році незвичний айсберг поплив на північ, суттєво змінивши напрямок руху. Дослідники вважають, що існувати B-15T залишилося недовго, тому що на півночі температура є значно вищою. Айсберг-домовина просто розтане.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вчений Кріс Шуман заявив, що раніше айсберг не був у формі труни. такої форми йому надала довга подорож навколо Антарктики.

Нагадаємо, раніше найбільший айсберг Антарктиди знищить людство.

У середу, 5 вересня, з'ясувалося, що біля Антарктиди від шельфового льодовика Ларсена відколовся гігантський айсберг А-68. Увагу вчених привернули не стільки величезні розміри брили, розміром з половину Ямайки, скільки його дивну поведінку.

Так, за це літо айсберг повернувся проти годинникової стрілки на 90 градусів, що не властиво таким величезним об'єктам. Дослідники все ще намагаються з'ясувати, що стало причиною такого швидкого повороту.

Як відомо, айсберг А-68 відколовся влітку 2017 року. Площа айсберга А-68 становить 5,8 тисяч кв. м, а маса – трильйон тонн. Раніше крижана брила не привертала до себе уваги і була стійкою, так як зачепилася за морське дно і практично не рухалася.

Але з липня айсберг почав плавний поворот проти годинникової стрілки, а в серпні поворот прискорився. Відзначається, що за останні два тижні айсберг повернувся на 10 градусів, а за два тижні до цього — на 30 градусів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що величезний айсберг поставив під загрозу існування цілого поселення.

Також "Знай.ua" писав, про те, що невідомі істоти тисячоліттями ховалися під айсбергом.