Ще в травні 2013 року були опубліковані перші документи, які побічно підтверджують теорію, згідно з якою Гітлер таємно втік до Аргентини. Після публічного виступу знаменитого журналіста і дослідника Джерарда Вільямса, коли додалися нові деталі, до однієї з головних таємниць століття, західна преса нарешті звернула пильну увагу на реальні наявні документи.

Так Вільямс стверджує, що лідер Німеччини як мінімум 16 років жив в Аргентині. Це не голослівна заява. Історик оперує реальними документами ЦРУ.

Дійсно, теоретично фюрер міг втекти з Німеччини на літаку в Данію, звідти до генерала Франко, який і переправив його в невелике озерне містечко Сан-Карлос-де-Барілоче. Німецький пілот Пітер Баумгарт запевняє, що він особисто садив Гітлера на літак.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Інформація з архівів ЦРУ цілком офіційна. В одному з документів згадується агент під кодовою назвою CIMELODY-3, який зустрічався з керівником ЦРУ Девідом Брикснором. Правда, він говорив про те, що Гітлера бачили в Колумбії.

Британський історик Саймон Данстен підтверджує слова Вільямса. Він вважає, що вижив не тільки Гітлер, але і Єва Браун — в бункері залишилися двійники. Його твердження будується лише на логіці — формально тіло Гітлера впізнали по щелепі. Переховувався колишній фюрер в Аргентині насправді навряд чи вдасться зрозуміти найближчі роки: за законом, наступну частину документів ЦРУ по другій світовій будуть зобов'язані оприлюднювати лише в 2034 році.

Варто відзначити, що в минулому році вченим, під керівництвом судового медичного експерта Філіпа Шарле, вдалося ознайомитися з легендарними щелепами з архівів КДБ. Була проведена перша в світі незалежна експертиза останків Гітлера, результати якої опублікували тільки зараз.

Фахівці вивчили фрагменти кісток під бінокуляром і порівняли їх з рентгенівськими знімками голови Гітлера, які були зроблені в 1944 році. На цих знімках видно, що у Гітлера залишалося лише чотири цілих зуба — нижні різці, що підтверджується фрагментом щелепи.

Дивно те, що на зубах фюррера не було виявлено слідів пороху і свинцю, а це значить, що версія з пострілом у голову є неспроможньою. Сині плями на коронках та емалі, в свою чергу, вказують на отруєння ціанідом.

Нагадаємо, через 70 років ЦРУ розсекретило сенсаційні дані про сексуальну орієнтацію Гітлера.

Як повідомляв портал "Знай.uа", історик Марк Вермеєра, журналіст Жан-Поль Малдерс і біолог Яків Бродські взяли аналіз ДНК 40 осіб. Це майже всі відомі родичі в генеалогічному дереві фюрера.

Також "Знай.uа" писав, що творили в концтаборах помічники нацистів.