Щаслива та людина, яка закохана взаємно. Світу відомі зворушливі історії, коли любов навіть може врятувати життя. Саме таку історію ми вам і розповімо.

24 жовтня 1924 року Маяковський відправляється в подорож в Париж через Ригу і Берлін.

Велика зустріч, яка зробила ім'я Тетяни Яковлевої безмертним, трапилася в будинку росіян. Ельза Тріоле, рідна сестра Лілі Брік, яка обіймала посаду музи, познайомила її з поетом, Володимир по вуха закохався у Тетяну.І спалахнуло почуття — пристрасне і взаємне.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Трохи більше місяця Маяковський пробув у Парижі, але встиг зробити своїй новій знайомій пропозицію руки і серця. І, звичайно, присвятити вірші. До цього подібної честі удостоювався лише Ліля Брік.

Але вони були надто різними. Витончена дівчина, яка працює дизайнером, яку виховували на творчості класиків російської літератури, не сприймала різкого і прямого Маяковського. Він був для неї занадто несамовитим і лютим.

Так Маяковський поїхав на батьківщину ні з чим. Але, завдяки цій історії, ми можемо насолоджуватися кількома віршами, які він присвятив своїй коханій.

Однак, поет не дав красуні себе забути. Яковлєва стала отримувати квіти... Маяковський поклав всі свої гроші, зароблені в Парижі, на банківський рахунок відомого квіткового магазину.

Він попросив, щоб Яковлевій періодично доставляли величезний букет рідкісних і красивих квітів. Магазин цінував свою репутацію і чітко виконував побажання клієнта. У всі сезони незалежно від погоди доставляли кур'єри Тетяні квіти, вимовляючи коротку фразу: "Від Маяковського".

У квітні 1930 року трагічна новина долитіла до Парижа. Маяковський помер, Яковлєва була приголомшена. Вона звикла відчувати його присутність, незважаючи на те, що його вже давно не було поряд. Він був частиною її життя і впливав на неї, хоча був за багато кілометрів.

Оскільки поет не залишив квітковій фірмі жодних вказівок, щодо дій після його смерті, зовсім скоро перед Тетяною виник кур'єр з величезним букетом квітів і незмінною фразою: "Від Маяковського".

Таким дивним чином Маяковському вдалося довести, що кохання сильніше смерті.

Квіти від нього приносили і в 30-х роках, і в 40-х. Під час Другої світової війни Яковлєва виживала виключно на ті гроші, які отримувала після продажу цих шикарних букетів на вулицях Парижа. За цей час багато чого змінилося, але історія з квітами стала легендою. Нові посильні, дізнаючись про неї, приходили до Яковлевої з черговим букетом і з посмішкою вимовляли: "Від Маяковського".

Нагадаємо, довгий список тих, хто відмовився виходити заміж за Маяковського.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", ці 7 великі поети страждали психічними розладами.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про кохану Сергія Єсеніна Айседору Дункан.