В далекі часи цей казковий острів облюбували грізні воїни Скандинавії. У підсумку, Фарери став справжньою обителлю для вікінгів. Морські простори, злені поля й дахи, величезні страшні скелі, це місце просто зобов'язане було стати будинком для скандинавських морських вовків.

З історії відомо, що частина вікінгів відмовилася миритися з правилами жорстокого Харальда Прекрасноволосого і втекли на Фарери.

Сьогодні їх нащадки шанують традиції, живуть навколо єдиного міста і щиро вірять, що архіпелаг з 18 острівців був колись частиною легендарної Атлантиди.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З місцевого діалекту назву можна перевести як "Овечі острови". Це не дивно, вікінги також славляться, як хороші фермери — вівчарство для нащадків вікінгів основне заняття.

Серед лугів, торфовищ і вересових пусток не прийнято замикати будинків, всі один одному вірять.

Про злочинності місцеві жителі теж воліють не хвилюватися. А чого хвилюватися, якщо її майже немає? Вікінги — хлопці чесні. Якщо ви загубили десь гаманець повернуть вам обов'язково. Адже чужого добра місцевим воїнам не треба задурно.

Фарерці живуть так, як жили їхні далекі предки півтисячі років тому. Вони залюбки полюють на китів, розводять овець, а рибальство і землеробство це не тільки спосіб заробити і прогодувати родину, а й справжнє хобі.

У загальному єдине, що відрізняє цих сучасних вікінгів, що живуть на острові Ферери, від своїх прадідів – вони не здійснюють набігів на Англію.

Нагадаємо, вікінги прославилися не лише завдяки запеклим боям, під час яких вони змітали все і вся на своєму шляху, але і завдяки своїм бенкетам, на яких столи ломилися від м'яса, а алкоголь лився рікою.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", на південному сході Норвегії археологам вдалося виявити кладовище вікінгів і похоронний 20-метровий корабель на глибині півметра.

Також "Знай.uа" писав, археологам подарували унікальні артефакти у шведського озера Відостерн, включаючи меч вікінгів віком 1500 років і брошка III століття. Крім стародавнього меча, було знайдено безліч елементів зброї.