Король Іспанії Альфонсо XIII народився 17 травня 1886 року. Порушуючи всі європейські норми та традиції, відразу в той же день Альфонсо оголосили чинним правителем та королем.

Зрозуміло, що, немовля-король керував Іспанією лише формально. Всі обов'язки монарха лягли на плечі його матері.

Французька газета Ле Фігаро назвала короля Альфонсо найщасливішим та найулюбленішим з усіх монархів у історії. Коли Альфонсу XIII виповнилося 16 років, його повноліття святкувала вся країна. В Іспанії без кінця проводилися фестивалі, влаштовували бої биків, бали та урочисті прийоми.

Король Іспанії Хуан Карлос I був онуком Альфонсо XIII. Монарх Альфонсо правив Іспанією аж до 1931 року, адже саме тоді мусив рятувати своє життя від революціонерів.

Нагадаємо, раніше розповідали як Аль Капоне перевернув весь злочинний світ.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

17 січня 1899 року на світ з'явився Альфонсе Габріель Капоне, якого доля підготувала стати одним з найбільших гангстерів світу. За короткі десять років з 1920 по 1930 роки Аль перевернув весь злочинний бізнес кримінального Чикаго, знищивши конкурентів і підпорядкувавши собі навіть сенаторів. Під прикриттям легального бізнесу він займався бутлегерством, гральним бізнесом і сутенерством, а вже скільки на його рахунку вбивств - залишається гадати. Безпринципний сутенер, батько рекету, вбивця і грабіжник - така історія легендарної Особи зі шрамом, який увійшов в аннали світової культури. Ми згадали кілька фактів з його біографії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, про незвичайну історію - від куртизанок у фаворитки: історія Жанни Дюбаррі, яка зуміла полонити серце французького короля.

Майбутня фаворитка короля була далеко не знатного роду. Її мати Анна Бекю була кухаркою. Але маючи миловидну зовнішність, зуміла влаштувати дочку на виховання в монастир Сент-Оре, після чого Марі Жанна отримала місце в якості модистки в ательє Лабілля.

Також "Знай.uа" писав, про те, як дивацтво французького короля допомогло породіллям в усьому світі.