Наситившись звичайними пам'ятками, люди прагнуть потрапити в місця, що володіють поганою славою. Так у світі все більшу популярність набирає чорний туризм.

Таких туристів цікавлять поля битв, занедбані концентраційні табори і місця подій. Першим апостолом чорного туриста став британець Янні Юта, присвятив не один десяток років подорожей найпохмурішими місцями планети.

Ми розповімо про деякі з них.

Okpo Land

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Парк, розташований в Південній Кореї, був закритий після двох смертельних аварій на Американських гірках. Зараз це моторошне місце залишається привабливим для чорних туристів з багатьох країн світу.

Орадур-сюр-Глан

Після вторгнення в Нормандії в червні 1944 року, місто було блоковане батальйоном німецької армії: за чутками, в цьому селі тримали в полоні одного з вищих чинів СС.

Сотні жителів міста були вбиті, які залишилися живі втекли з міста і ніколи не повернулися назад. Шарль де Голль оголосив, що це місце ніколи не буде відновлено і залишиться постійним нагадуванням звірств, які сталися в часи німецької окупації.

Хіросіма

Меморіальний парк, присвячений пам'яті загиблих людей. Тут побудований спеціальний центр відвідувань, А-Bomb Dome, розташований в епіцентрі вибуху бомби.

Люди з усього світу з'їжджаються сюди, щоб віддати шану загиблим і відправити кілька паперових журавликів плавати по спеціально побудованому водосховищу.

Освенцим

В жахливий музей Голокосту перетворився концтабір в Освенцимі. Туристи зі всього світу приїжджають сюди, щоб побачити свідоцтва трагедії.

Кімнати наповнені особистими речами загиблих людей, але особливий інтерес викликає будинок коменданта табору, який жив всього в декількох десятках метрів від газових камер.

Камбоджа

В цю країну прилітають не тільки за відпочинком. Тут розташовані відразу кілька музеїв геноциду, які цікавлять багатьох чорних туристів.

Чоенг Ек, що знаходиться всього в десятці кілометрів від столиці, Пномпеня, пропонує усім бажаючим насолодитися жахливим видовищем масових поховань, зроблених за часів правління Пол Пота.

Нагадаємо, найвідоміші покинуті міста-примари.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Френк Баклі, безробітний художник з Ірландії, побудував собі в Дубліні будинок за 1 400 000 000 євро.

Також "Знай.uа" писав, чотири сезони на острові Котисаари змусять вас пакувати валізи.