Мерилін Монро була мабуть найкрасивіша жінка ХХ століття. Довгий час її особисті щоденники зберігалися у вдови американського режисера Лі Страсберга - саме йому Монро заповіла свої архіви. Повідомляє Культурологія.

Анна Страсберг зважилася їх опублікувати. Фрагменти з особистих щоденників Мерилін дозволяють побачити актрису з несподіваного боку і дізнатися те, про що раніше можна було тільки здогадуватися.

Книгу "Мерилін Монро: Фрагменти" називають найкращою книгою про неї і першою автобіографією, адже все видане раніше було лише спогадами про неї інших людей.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Перший свій щоденник юна Норма Джин почала заповнювати в 16 років, коли вперше вийшла заміж.

Перші розчарування пов'язані саме з Джимом Догерті:

"З першої ж ночі, проведеної з ним, я стала сумніватися в наших відносинах ... Він мене привабив, тому що був одним з небагатьох молодих людей, до кого я не відчувала сексуального відрази. Мені здавалося, що він наділений приголомшливими якостями, яких у мене не було. Поруч з ним у мене з'явилося помилкове відчуття безпеки. Вчора вночі я була в поганому настрої. Я була стомлена своєю недовірою до нього через іншу дівчину. Я чекала його, а він не з'являвся. Я боялася, що він побачить мене в настільки жалюгідному стані. Потім з'ясувалося, що він дійсно провів ніч з іншою жінкою. Я могла б винести відмову, але ставати дурепою я не могла ".

Разом з Джимом вона прожила всього рік.

Другим її чоловіком став бейсболіст Джо Ді Маджо, цей шлюб був ще коротше - вони розлучилися через 9 місяців.

Але Ді Маджо Мерилін в щоденнику не згадувала.

Найтривалішим і напевно найщасливішим був третій шлюб Мерилін з Артуром Міллером вона прожила з 1956 по 1961 рр.

Про нього актриса писала із захопленням і обожнюванням:

"Мені дуже хочеться захистити Артура, я люблю його - і він єдина людина - кого я коли-небудь знала, якого я здатна любити не тільки як чоловіка, до якого мене тягне практично до безпам'ятства - але і він єдина людина ... кому я довіряю так, як собі - тому що коли я дійсно вірю собі (в деяких речах), я це роблю повністю"

З його записів вона випадково дізналася, що він в ній розчарувався і соромиться її перед своїми друзями. На зйомках "Неприкаяних" драматург, який написав сценарій до цього фільму, закохався в іншу.

Розставання з Артуром Міллером було для Мерилін дуже болючим. Мерилін зізнавалася в своєму щоденнику:

"Я завжди дуже боялася бути чиєюсь дружиною: життя мене навчило, що одна людина не може любити іншу по-справжньому".

Після розлучення з Міллером актриса впала в глибоку депресію, її переслідували думки про смерть:

"Я б хотіла померти. Зовсім не існувати. Але як я можу зробити це ... Бруклінський міст мені дуже подобається. Там красиво і повітря таке чисте. Коли йдеш по ньому, все здається прекрасним, навіть незважаючи на шалений потік машин. Ні, це повинен бути інший міст - потворний і без прекрасного виду ... ".

Вона нескінченно займається самокопанням:

"Для людини, як я, що неправильно займатися докладним самоаналізом - я і так досить все обмірковую. Не дуже-то весело знати себе дуже добре, або думати, що ти знаєш себе добре - кожному потрібно трішечки таємниці, щоб зуміти пройти через падіння".

Незважаючи на те, що її оточували натовпи шанувальників, а фанати шанували актрису, вона відчувала себе нескінченно самотньою:

"Одна !!!!!! Я одна, я завжди одна, що б не відбувалося".

Після важкого розлучення, в 1961 році Мерилін Монро потрапила в психіатричну клініку, звідки вона писала Лі Страсбергу:

"... Вони посадили мене в камеру (бетонні панелі і інші атрибути) для дуже хворих пацієнтів. У мене було відчуття, що я опинилася у в'язниці за злочин, якого не скоювала. Я сказала їм:" Якщо ви збираєтеся ставитися до мене як до психа, то я і буду вести себе як псих ". Доктор сказав, що я дуже-дуже хвора дівчинка і була дуже-дуже хворою дівчинкою вже багато років".

А 5 серпня 1962 року мертве тіло Мерилін знайшли в її будинку. Офіційна версія - самогубство.

Нагадаємо, унікальні знімки 19-річної Мерилін Монро виставили на аукціон.

Як повідомляв портал "Знай.uа", світу показали легендарні фото фільму "В джазі тільки дівчата".

Також "Знай.uа" писав, Мерилін Монро вперше з'являється на екрані як Еві.