Не всі люди на нашій планеті розуміють значення та важливість найдавніших чудес нашого світу. Багатьом пам'яткам історії не пощастило зустрітися з вандалами. Відірвати шматок на пам'ять, розтоптати, підписати дурним ім'ям: фантазія сучасних варварів не знає кордонів. Про це повідомляє Don't Panic.

Ми розповімо про 5 пам'ятках історії, які знищили байдужі дикуни.

Статуя Себастьяна I, Лісабон

Ще в 1890 році португальському королю Себастьяну I був поставлений пам'ятник. Статуя, розташована неподалік від вокзалу Росіу, вважалася однією з головних визначних пам'яток міста, поки один п'яний турист не вирішив зробити з ним селфи — він заліз на постамент і впав разом з ним.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Статуя Геркулесів, Кремона

За легендою Кремону заснував сам Геркулес, тому статуя пари Геркулесів з гербом Кремони в руках була гордістю всього міста. На жаль, парочка чоловіків залізли прямо на фігури — закінчилося все уламками.

Острів де Са Поррасса

Балеарські острови Іспанії — справжня середземноморська краса і ставиться до неї потрібно дбайливо. Втім пара безтурботних підлітків примудрилася знищити цілий острів.

Калум і Роббі, п'ятнадцятирічні телепні, добралися до острова де Са Порраса на катамарані і вирішили покурити — і це незважаючи на аномальну спеку і зарості сухої трави навколо. В результаті вигорів весь острів.

Стародавня скеля, США

18 мільйонів років стояла тут брила пісковику і вона була зруйнована всього за хвилину. Скельне утворення, за формою нагадує качкодзьоба, розташовувалося на закритій території національного парку в Орегоні.

Один з підлітків компанії впав з валуна, а всі інші вирішили помститися і розламали "качкодзьоба", та ще й на відео зняли.

Графіті на скелях

Подивіться на підстави ірландських скель Мохер і ви побачите 300 мільйонів років історії. Але на історію наплювали і замалювали скелі графіті. Так вирішили зробити два дурника під прізвиськами "Мамаша" і "Брудний Эйдор", які розмалювали всю скелю потворними підписами.

Нагадаємо, будинок, який не відкривали сто років, виявився капсулою часу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці колись живі споруди та міста перетворилися на обтяжуючі і спорожнілі місця.

Також "Знай.uа" писав, в Єрусалимі на місці будинку, де жили батьки Пресвятої Богородиці святі, праведні Іоаким і Анна, в даний час знаходиться будівля монастиря святої Анни.