Дослідники-археологи виявили всередині мініатюрної гробниці, в середині того, що раніше було римською віллою, тіло 10-річної дитини, яка померла понад 1500 років тому. Скелет лежав на боці, його рот наповнений вапняковим камінням розміром з велике яйце.

Дослідники вважають, що дитина, чия стать досі невідома, померла після смертельного спалаху малярії. Вважається, що смертельна хвороба охопила суспільство в п'ятому столітті, яке населяло це маленьке середньовічне місто на пагорбі, приблизно в 60 милях на північ від Риму.

Зубчасті западини були виявлені в цементі, який покривав камінь, і провідні археологи вважали, що він був навмисно введений в рот дитини після смерті - химерна, давня практика, яка не дозволяла дитині піднятися з мертвих і розповсюдити хворобу.

Археологи назвали ці типи "похованнями вампірів". Місцеві жителі в італійському місті Лугнано в Теверині називають його "вампіром Лугнано".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Дослідники вважають, що дитина померла від малярії коли протягом V століття. Про це повідомляє Девід Пікель з Стенфордського університету.

"Ми знаємо, що таке незвичайне звернення зазвичай вказує на страх перед нежиттю, зокрема, на страх, що мертві можуть повернутися з могили, щоб продовжувати поширювати хвороби для живих. Приміщення каменю в рот дитини є буквальним або символічним способом виведення їх з ладу", - сказав Джордан Вілсон, біоархеолог і докторант Університету штату Арізона, який був частиною команди, яка розкопала останки влітку.

Це відкриття є останнім з декількох десятків останків, які знайдені в Ла-Некрополі деї Бамбини або кладовищі немовлят на покинутій римській віллі. Її в середині 5-го століття перетворили в масове дитяче поховання.

Суспільство в той момент перебувало на порозі між язичництвом і християнством, - в жаху від смертей, які вони не могли пояснити, - вдавався до чаклунства і зарывало своїх дітей з допомогою ритуалистических коштів. Таке пояснення дав Девід Сорен, професор Університету Арізони.

Нагадаємо, вчені розповіли про страшні останніх хвилинах мешканців Помпеїв.

Як повідомляв "Знай. ua", археологи розкрили неймовірну таємницю. Вчені з'ясували, як стародавні єгиптяни фарбували шкарпетки.

"Знай. ua" писав, що археологи знайшли моторошне кладовищі, яке зберігає шокуючу таємницю. Дослідники зробили шокуючий прогноз.