Німецька інженерна думка з'явилася у всій красі, під час Другої світової війни, породивши безліч дивних ідей. Найкращі фахівці та інженери нацистської Німеччині представляли вкрай незвичайні проекти.

Багато з них значно випереджали час, ну а інші абсолютно не піддавалися здоровому глузду. Дивлячись на технічні рішення тих часів, які розглядали вчені, які стоять на службі у Гітлера, починаєш розуміти загальний підхід Третього рейху до справи: вивчайте все, що вам спаде на думку. Лише б це дозволило знищити якомога більше людей.

Гітлер до самого кінця був стурбований створенням свого секретного вундерваффе. Ще трохи, і Третій Рейх міг би навіть обзавестися власною Зіркою смерті.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

І це не вигадки і не перебільшення. Так відомо, що вогнева міць сухопутного крейсера Landkreuzer P. 1500 Monster в перспективі була просто неймовірною. Убер танк збиралися будувати на базі знаряддя Дора. Цікаво, що гармата Дори була 50 метрів в довжину, а стріляла вона снарядами, неймовірних, 5 тонн.

Гітлер взагалі був одержимий колосами всіх мастей. Інший проект, Юнкерс 322 "Мамонт", призначався для десантування танків. Розмах крил "Мамонта" був порівнянний з розмірами футбольного поля.

Такі нереальні і страхітливі розміри надзброї змушують замислитися, а щоб було якби Гітлер використовував таке вундерваффе, може результат війни був би не таким позитивним?

Але, крутіше і амбітніше за все виглядає ідея вивести на орбіту особливу сонячну гармату. Над розробкою проекту працював німецький вчений Герман Оберт: згідно з його розрахунками, потрібно було всього 10 років для реалізації проекту. І тоді ніхто б не зміг протистояти нацистській Німеччини. На щастя, проекту не судилося втілитися в життя.

Варто відзначити, що надія та віра в чудо-зброю, яку ось-ось придумає фюрер, дозволила підтримувати бойовий дух в лавах армії до самого закінчення війни.

Дивлячись на деякі зразки озброєнь, усвідомлюєш, що Гітлеру зовсім трохи не вистачило часу.

Нагадаємо, як хімічна атака підказала, чим лікувати рак.

Як повідомляв портал "Знай.uа", мати Адольфа Гітлера вмовляли вбити його ще до народження.

Також "Знай.uа" писав, Корюковські вбивства за кількістю жертв майже в 45 разів перевищують білоруську Хатин.