З давніх часів у казках різних народів згадуються міфічні морські істоти – русалки. Саме тому виникає запитання: яким чином люди, що живуть в різних частинах світу, вигадали один і той же образ? Спробуємо розібратися разом.

Легенда про першу русалку

Як свідчать писання, першу русалку звали Атаргатіс і вона була богинею моря в стародавній Сирії. Історія Атаргатіс наповнена сумною романтикою. Колись вона була жрицею і закохалася в молодого хлопця. Але той не витримав її сексуальної пристрасті і помер, але через це у жриці народилася дитина. Після появи малюка Атаргатіс все-таки вирішила покінчити з собою і кинулася в море. Тоді боги помітили неповторну красу дівчини і перетворили її на русалку.

богиня моря Атаргатіс

Варто відзначити, що подібні легенди є майже у кожної народності, а героїня казки Андерсена, яку екранізувала всесвітньо відома студія «Дісней», русалочка Аріель — одна із найпопулярніших мультиплікаційних героїнь.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Примітно, що в останні роки інтерес до русалок значно зріс. Так, багато хто почали регулярно заявляти про зустрічі з русалками, але, на жаль, так і не знайшлося реальних доказів існування цих морських істот.

Крім того, вчені з легкістю спростовують будь-який «доказ» існування русалок. Люди і русалки належать до різних біологічних видів, тому навіть якщо б русалки з'явилися, у них були б труднощі з харчуванням, перетравлюванням їжі і розмноженням.

Крім того, верхня половина тіла, людська, не змогла б переносити холод морської води тривалий час, адже, щоб постійно знаходиться в товщі, тіло повинне мати захисний шар хутра. Так що, найімовірніше, русалки народилися тільки завдяки фантазії вразливих моряків.

Нагадаємо, чим унікальні таємничі істоти з шотландських міфів – асраї.

Як повідомляв портал Знай.uа, глибини океанів і озер приховують у собі не менше красот і загадок, ніж суходіл земної кулі.

Також портал Знай.uа писав, чому стародавні греки боялися сирен і шанували нереїд.