Знаменита фотографія вулканолога Девіда А. Джонстона, зроблена в 1980 році, вже давно увійшла в історію. Це було останнє фото завзятого вченого, зроблене за кілька годин до його смерті.

Цю інформацію повідомляє "Цікаві факти".

Джонстон спостерігав за очікуваним виверженням вулкана Сент-Хеленс. Натхненний Девід тільки і встиг повідомити "Ванкувер! Ванкувер! Це воно!", а вже в наступну секунду його змело боковим вибухом.

Під час виверження в 1989 році загинуло 57 осіб. Серед них був відомий фотограф Роберт Ландсбург, що знаходився в декількох милях від вершини вулкана. Коли він зрозумів, що шансів врятуватися немає, Роберт, залишився на місці і продовжував фотографувати виверження вулкан до тих пір, поки міг щось зняти.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Коли плівка закінчилася, він перемотав її касету, сховав фотоапарат в рюкзак і поклав його під себе для кращого захисту. Саме в такому вигляді рятувальники виявили його тіло під шаром попелу через сімнадцять днів. Плівка у фотоапараті не постраждала.

Нагадаємо, на італійському острові Сицилія минулого тижня почав виверження вулкан Етна, найбільший з трьох діючих у країні. Природне явище почалося незабаром після того, як вчені повідомили про пробудження вулкана в кінці липня. Наголошується, що при першому виверженні висота лави досягала 150 метрів.

Влада Італії в цей раз не евакуювали місцевих жителів, навпаки вирушили в гори, щоб власними очима побачити дивовижне явище. Вулкан є популярним місцем для туристів, куди щорічно приваблює тисячі людей, а враховуючи виверження їх потік істотно зріс за останні кілька днів.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", прихильники теорії змови впевнені, що за Нептуном ховається планета "Х", яка неминуче зіткнеться із Землею, тим самим знищивши її.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що виверження вулкана Фуего, який прокинувся в Гватемалі, вважають найпотужнішим за останнє десятиліття. У країні був траур через загибель понад сотні людей.