Самураї з'явилися в VII столітті і проіснували до кінця XIX століття. Протягом багатьох століть самураї представляли собою військово-феодальний дворянський стан Японії, з якого вийшла велика кількість військових і чиновників XX століття. Повідомляє Do'not Panic.

Воїни вищого класу, прославлені лютістю і вірністю сюзерену, вони стали невід'ємною частиною історії і культури всієї Японії. Японці і зараз частково слідують Кодексу самурая.

Ці добрі воїни зробили країну Висхідного сонця такою, якою бачить її сучасний світ. Ми розповімо про найбільш легендарних самураїв в історії Японії.

Дата Масамуне

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Репутацію сміливого, спритного і підступного воєначальника Дата отримав розгромивши клан своїх супротивників, потім пішов служити Тойотомі Хідейосі і Токугава Іеясу. Любив насильство і один з найлютіших бійців своєї епохи - ось що потрібно знати про цього самурая, в першу чергу. Він був змушений вкладати всі свої сили в фізичний розвиток, щоб отримати визнання повноцінного воїна. Так як ще в дитинстві осліп на одне око.

Уесуґі Кеншін він же дракон Ечіго

Хоробрий боєць і неперевершений командир. Лютий воїн і лідер клану Нагао. Кенсін був відомий завдяки своєму суперництву з Такеда Сінг. Він підтримував військову кампанію Ода Нобунага.

Токугава Іеясу

Великий воїн спочатку був союзником Ода Нобунага. Після смерті наступника Нобунага, Тойотомі Хідейосі, Такугави зібрав власну армію і почав тривалу, кровопролитну війну. У 1600 році встановив правління сьогунату Токугава, що протримався до 1868 року.

Хатторі Ханзо

Він був вірним слугою Токугава Іеясу і кілька разів рятував життя своєму господареві. Лідер клану Іга, був одним з тих рідкісних самураїв, які пройшли навчання воїнів ніндзя. Постарівши, Ханзо став буддійським ченцем і закінчив свої дні в монастирі.

Хонда Тадакацу

Його прозвали "воїном, який здолав смерть". Тадакацу, за своє життя, пройшов не менш сотні боїв і жодного разу не був вражений. Улюбленим клинком Хонда був легендарний спис "Стрекоза", який вселяв страх противнику. Саме Тадакацу вів один із загонів у вирішальній битві при Секігахара, що призвело до нової епохи в історії Японії.

Міямото Мусасі

Один з найбільших фехтувальників Японії. Перший поєдинок Мусасі провів в 13 років. Тоді йому довелося битися на боці клану Тойотомі проти клану Токугава. Міямото майже все життя подорожував по країні, зустрічаючись з великими майстрами в смертельних сутичках. На заході життя легендарний воїн написав трактат П'яти кілець, детально описуючи техніку володіння мечем.

Шимазу Йошіхіса

Один з найвідоміших польових командирів періоду Сенгоку, Шимазу Йошіхіса був родом з провінції Сацума. Шимазу прагнув об'єднати Кюсю і мав за плечима величезну кількість перемог. Здебільшого острова протягом довгих років правил клан генерала, але в кінці кінців зазнав поразки від Тойотомі Хідейосі. Сам Шимазу Йошіхіса став буддійським ченцем і помер в монастирі.

Нагадаємо, унікальну історію китайської писемності.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ви можете дізнатися про неймовірні дивацтва Піднебесної.

Також "Знай.uа" писав, справжню історія д’Артаньяна.